Política

Mestres i pares defensen el model educatiu català

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa exigeix que el govern espanyol “no toqui” l’educació a Catalunya

Condemna les acusacions de diversos polítics d’adoctrinament a les aules catalanes

Centenars de municipis de tot Catalunya van viure ahir concentracions del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) contra les acusacions d’adoctrinament a les escoles per part de diversos polítics espanyols. Amb el lema “No ens toqueu l’educació”, la comunitat educativa i els mestres van ser els protagonistes davant dels ajuntaments. La plaça Sant Jaume de Barcelona es va omplir de professors que defensaven el model educatiu català. “Nosaltres ensenyem en l’esperit crític, buscant que els alumnes generin els seus propis discursos i opinions, però no adoctrinem”, al·legava el portaveu nacional del sindicat Ustec, Ramon Font. Feia referència així a les declaracions del president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, que fa uns dies va assegurar que “en la majoria d’escoles catalanes s’ensenya a odiar Espanya”.

El MUCE va exigir la dimissió del ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, per haver plantejat introduir el principi de “lleialtat constitucional” en l’educació i centralitzar les competències educatives. També demanen que abandoni el càrrec el ministre d’Afers Estrangers, Alfonso Dastis, que en una entrevista en una televisió francesa va respondre afirmativament quan el periodista li va preguntar si és cert que a les escoles catalanes “es pot ensenyar francès, anglès i alemany però no espanyol”. Font afirmava que “la immersió lingüística és, segurament, la política d’educació amb més èxit d’aquest país perquè ha aconseguit que qualsevol nen, independentment de si ha nascut o no a Catalunya, parli correctament tant el català com el castellà”, i assegurava que totes les acusacions “només són propaganda política per justificar la intervenció del sistema educatiu amb l’article 155”.

“Els mateixos que acusen el professorat d’adoctrinament són els que volen permetre escoles amb segregació de sexes i els que han fet que la religió catòlica sigui avaluable a l’escola”, afirmava la comunitat educativa en el manifest llegit davant del consistori. Un atac que, denunciaven, suposa una “falta de respecte” cap als professors.

Sobre les amenaces del govern espanyol d’acomiadar els funcionaris que no obeeixin les mesures del 155, Font confia que no serà “una purga del professorat català”.

Per la seva banda, el Ministeri d’Educació està estudiant presentar un tercer requeriment contra Ensenyament després de rebre noves denúncies sobre adoctrinament i assetjament a alumnes no independentistes en centres educatius catalans.

LA FRASE

Ens acusen d’adoctrinament en un país en què s’ensenya el parenostre a les escoles
Ramon Font
portaveu del sindicat USTEC

LA XIFRA

155
és la línia de bus de Montcada que la comunitat educativa del municipi va tallar ahir durant la protesta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona