Política

Municipal

ERC trenca el pacte de govern a Alella amb el PSC

Les dues forces compartien l’executiu local des del 2004

Els republicans mantenen la majoria absoluta i l’alcalde anuncia que governaran en solitari

El pacte de govern d’Alella entre ERC i el PSC ja és història. Ahir, l’alcalde del municipi, Andreu Francisco (ERC), va emetre un comunicat en què anunciava que s’havia posat fi a l’acord entre els dos partits. “Els membres del govern compost pels set regidors d’ERC i la regidora d’Alella Primer, grup municipal vinculat al PSC, hem convingut en data d’avui [per ahir] donar per finalitzat el pacte de govern”, deia el text, que justificava aquesta decisió “ateses les circumstàncies excepcionals del moment i després de setmanes de reflexió i reunions”. En el comunicat, Francisco feia referència explícita a l’aprovació de l’article 155 de la Constitució “amb els vots favorables del PP, el PSOE i Ciutadans”, considerant aquest fet “l’atac més greu des del final de la dictadura franquista contra Catalunya i les seves institucions recuperades l’any 1977”.

A banda, en el text Francisco va voler fer “una valoració positiva” de la col·laboració continuada al capdavant del govern municipal des del 2004 entre republicans i socialistes, i va lloar la tasca de Glòria Mans (PSC), regidora des del 2011, al capdavant de les àrees d’Emprenedoria, Comerç i Consum, Esports i Salut. Finalment l’alcalde d’Alella va avançar que a partir d’ara serà ERC el que governi en solitari el municipi. I és que, tot i el trencament de l’acord amb el PSC, els republicans podran seguir al capdavant de l’executiu amb majoria absoluta, ja que tenen set dels tretze regidors que formen el ple alellenc. Per la seva banda, des del grup municipal d’Alella Primer-Candidatura de Progrés (PSC) també es va emetre un comunicat ahir a la tarda en què es lamentava “aquest trencament, que posa de manifest que abans se sobreposen els temes nacionals i no la tasca municipal”. En el text, els socialistes alellencs assenyalaven que “no hi ha ni un sol incompliment d’Alella Primer-Candidatura de Progrés (PSC) a cap dels acords que en clau exclusivament local es van signar al seu dia”, afegint que el pacte es basava “en la confiança mútua, en el treball en l’àmbit de la gestió municipal i en el respecte a les diverses posicions ideològiques en els assumptes d’àmbit nacional”.

En el mateix sentit es va expressar el primer secretari del PSC del Maresme, Xesco Gomar, que va recalcar que aquest trencament “ha estat una expulsió del PSC del govern d’Alella”. “Lamentem que s’hagi produït aquesta situació per temes que depassen l’àmbit municipal”, va manifestar Gomar, tot i afirmar que respecten la decisió de l’alcalde d’Alella. En d’altres municipis de la comarca, com ara Tiana i Arenys de Munt, també s’han trencat els governs formats entre republicans i socialistes.

LA XIFRA

13
anys
feia que es mantenia el pacte de govern municipal a Alella entre els republicans i els socialistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona