Política

Milers de persones es manifesten a Bilbao contra el 155 i pel dret a decidir

Prop de 35.000 persones participen en la tercera mobilització que s’ha fet en suport de Catalunya durant l’últim mes i mig

Els manifestants denuncien “l’actitud autoritària i repressiva de l’Estat contra el poble català i les seves institucions democràtiques”

Milers de persones, prop de 35.000 segons fonts municipals, s’han manifestat aquesta tarda a Bilbao per mostrar el seu rebuig a l’aplicació a Catalunya de l’article 155 de la Constitució i per donar suport a l’exercici del dret a decidir.

La mobilització, la tercera en l’últim mes i mig en suport a Catalunya, i que s’ha fet sota una intensa pluja, ha estat convocada per la coalició sobiranista EH Bildu, els sindicats ELA, LAB, ESK, Steilas, entre d’altres, i la plataforma Gure Esku Dago. Ha comptat també amb l’adhesió de formacions polítiques com Podem o Ezker Anitza-IU.

Entre els participants, hi havia el coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, la parlamentària navarresa de la coalició sobiranista Bakartxo Ruiz, els secretaris generals d’ELA i LAB, Adolfo Muñoz i Garbiñe Aranburu, respectivament, l’exsecretari general de LAB Rafa Díez Usabiaga, recentment excarcerat, així com representants polítics de la coalició Elkarreki Podem.

Darrere d’una pancarta en què s’hi podia llegir el lema ‘Contra el 155. Democràcia i dret a decidir’, i amb nombrosos ikurrins i estelades, la marxa ha sortit des dels voltants de La Casilla i ha recorregut els principals carrers de la capital biscaïna per acabar a l’Ajuntament.

Allà, el catedràtic de la Universitat del País Basc, Ramón Zallo, i Zurriñe Hidalgo, cantant del grup musical Hesian, han llegit un comunicat en el qual han denunciat “l’actitud autoritària i repressiva de l’Estat contra el poble català i les seves institucions democràtiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona