Política

mobilitzacions pels presos

Manifestació de rebuig a l’agressió ultra de Mataró

Més d’un miler de persones omplen la plaça de Cuba per protestar contra la violència feixista i en defensa de la democràcia

La concentració es va acabar amb un tall relativament breu de l’N-II

Més d’un miler de persones van respondre a la crida de diferents entitats i van omplir ahir a la tarda la plaça de Cuba de Mataró per protestar contra l’agressió de dissabte, en què un home de 29 anys va ser atacat per un nombrós grup d’ultres al carrer Fray Luis de León. L’associació de veïns de Can Marchal-Eixample, on van passar els fets, es va sumar a la protesta, que, segons va constatar aquest diari, va tenir la la presència d’alguns regidors, com a mínim de CiU (Joaquim Fernàndez i el president local, Alfons Canela), i d’ICV-EUiA (Esteve Martínez). Durant la concentració es va saber que la víctima es recupera de les lesions de caràcter lleu que va rebre a conseqüència dels cops de puny i puntades de peu que li van clavar els seus agressors, després que es negués a cridar “Viva España!” com li exigien.

Valors democràtics

Durant la concentració es van llegir dos manifestos; un dels veïns i un altre del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Mataró. Les dues entitats van coincidir a exigir mesures per posar fi a la impunitat del feixisme i fermesa en defensa dels valors democràtics. Durant la trobada es van sentir crits a favor de la República i en contra del feixisme. I també contra l’alcalde de Mataró, el socialista David Bote, que des del primer moment va condemnar l’agressió a través de les xarxes socials.

Manifestació unionista

L’atac va tenir lloc al final de la manifestació en defensa de la unitat d’Espanya, que va congregar uns centenars de persones. Va començar a la plaça de Rafael de Casanova de Cerdanyola i es va acabar al davant de l’ajuntament poc després de les set de la tarda. Ahir, els organitzadors de la protesta es van desmarcar totalment de l’agressió i van negar que formessin part de cap partit polític. A la capçalera de la marxa, que duia el lema Mataró es queda a Espanya, hi havia el cap del grup municipal del PP a Mataró, José Manuel López, i la líder de Plataforma per Catalunya al consistori, Mònica Lora. Ahir, López, que també és conseller comarcal, va condemnar l’agressió i es va queixar del fet que havien enganxat cartells en defensa dels presos polítics a la façana del local que el seu partit té a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona