Política

Setge al procés sobiranista

La Policía Nacional acusa l’alcalde i sis regidors de Reus d’incitar a l’odi

Un jutjat de la ciutat admet la denuncia, que es fonamenta en un manifest polític de l’equip municipal i les concentracions davant l’hotel on s’allotjaven els reforços policials

Carles Pellicer alerta d’una “causa general” contra el moviment sobiranista a la ciutat

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Reus investiga una denúncia de la Policía Nacional espanyola contra l’alcalde i sis regidors d’ERC, la CUP i Ara Reus per un presumpte delicte d’incitació a l’odi. La investigació se centra en un manifest de rebuig a la violència policial de l’1 d’octubre i també les concentracions davant l’hotel on s’allotjaven els reforços policials.

Un contingent d’antiavalots del CNP s’allotjava a l’Hotel Gaudí de Reus des de mitjans del mes de setembre passat i fins mitjan octubre, quan va finalitzar el contracte. Veïns de Reus van protestar aquells dies davant de l’hotel i aquestes concentracions es van fer diàries després del referèndum de l’1-O, en protesta per les càrregues policials.

El 4 d’octubre l’equip de govern municipal va fer públic un manifest on condemnaven la violència exercida pels policies per reprimir l’1-O i criticava que els agents que formen part de les unitats que havien participat en aquestes actuacions convisquessin “amb el nostre veïnat”. És per això que demanaven al govern espanyol que retirés les forces de seguretat de l’Estat de Catalunya, a més d’animar els hotels de la ciutat a fer “fer tot el que resulti adequat i necessari perquè de manera immediata” els agents deixessin els seus establiments.

La policia espanyola ha denunciat un total de catorze persones per aquests fets i per les concentracions davant els hotels on s’allotjaven l’alcalde, Carles Pellicer (PDeCAT); la tinenta d’alcalde Montserrat Vidella (PDeCAT); el portaveu del grup municipal d’Ara Reus, Jordi Cervera; la d’ERC, Noemí Llauradó, i la de la CUP, Marta Llorens, i la regidora de la CUP Mariona Quadrada. La denuncia s’esten a un total de catorze persones, entre els quals també hi ha membres dels bombers i ciutadans.

La jutgessa els ha citat a declarar el 23 de novembre.

El mateix alcalde i regidors del PDeCAT, ERC, CUP i Ara Reus han explicat aquest divendres la situació i han assegurat que tornarien a signar el manifest.

Pellicer ha assegurat que la seva actuació com alcalde en tot el procés sobiranista “ha estat sempre marcada per fer compatibles els anhels de democràcia i llibertat de la ciutadania de Reus amb la cohesió social i la convivència; en un context de repressió política, judicial i policial al conjunt del país”.

Segons ell, la macrocausa que promou la policia espanyola és “un relat sorprenent i delirant” que posa al mateix sac “manifestos polítics; i la lliure participació en manifestacions pacífiques de càrrecs electes, de ciutadans a títol individual, i fins i tot de membres del cos de bombers de la Generalitat”. “Barreja fets inconnexes i aïllats, i els empaqueta per denunciar suposats delictes de coaccions, amenaces, odi i malversació de fons públics. Una instrucció àmplia… Una Causa General contra la societat civil reusenca, que inclou una llista de representants polítics i treballadors públics, representants d’alguna empresa i ciutadans a títol individual”, ha alertat.

“Per la signatura d’un manifest polític, se’ns acusa d’un suposat delicte d’odi. Res més lluny de la realitat: Els portaveus, i jo mateix, estem citats a comparèixer davant del jutge per la nostra actitud pacífica, de condemna de la violència, i de defensa de la democàcia, els drets civils i de les llibertats al nostre país. Sorprenentment, se’ns cita a comparèixer per defensar la convivència a la nostra ciutat”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona