Política

congrés diputats

Rajoy diu al congrés que el 21-D se celebrarà amb “plena llibertat”

Per a Rajoy, la prova de la rigorositat són les últimes actuacions: cessament Govern i aplicació del 155

Sáenz de Santamaría i Zoido responen les preguntes de Domènech (Comuns), Rufián (ERC) i Campuzano (PDeCAT) sobre el comportament policial i les eleccions a Catalunya

Rufián ha ensenyat unes manilles i ha desitjat que “algun dia les hi posin a Mariano Rajoy”

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat que la legalitat espanyola té instruments “suficients” perquè “les coses funcionin democràticament” i es pugui votar el 21D “amb plena llibertat”, i ho ha dit davant les alertes de possibles ingerències estrangeres en els comicis. Alertes que ha exposat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, durant la sessió de control al Congrés, on ha afirmat que tots els nacionalistes antieuropeus treballaran perquè les eleccions autonòmiques no se celebrin amb “garanties i seguretat”.

Si bé Rajoy ha admès que aquestes ingerències s’han produït a d’altres països, ha respost a Rivera que les decisions que s’adopten en matèria de seguretat “no s’expliquen abans de prendre-les” sinó una vegada que han produït els seus efectes.

En tot cas, ha assenyalat que sense perjudici de “tots els amics que tinguin els senyors separatistes”, Espanya té “amics molt importants”, que són “la constitució i la llei”.

Per això, ha argumentat, es va posar en marxa l’article 155, va ser cessat el Govern, “per això hi ha eleccions i per això tots aquests partits es presenten a les eleccions en el marc de la legalitat espanyola”.

Ha demanat així a Rivera que “confiï” en la legalitat espanyola, que compta amb els mecanismes necessaris -ha insistit- perquè les eleccions se celebrin amb totes les garanties.

Catalunya ha tornat a sortir a la palestra a través de preguntes de Domènech (comuns), Rufián (ERC) i Campuzano (PDeCAT). Domènech ha afirmat: “Per a vostès -PP-, el 155 és una forma de govern. Igualment, pregunto... Què pensen fer per resoldre la crisi de Catalunya?”. I Sáenz de Santamaría ha respost: “Què hem fet? Tornar a la legalitat i convocar les eleccions.” Rufián (ERC) s’ha adreçat a Zoido, ministre de l’Interior: “Quina opinió li mereixen les actuacions policials a Catalunya?” Zoido no ha dubtat a qualificar-les d’“exemplars”. Rufián ha sorprès aleshores traient unes manilles: “Aquesta és la seva política... Tranquils, que aviat me les posaran. Tant de bo un dia li posin una d’aquestes -manilles- a M. Rajoy.”

La intervenció de Campuzano ha estat orientada al respecte als resultats del 21-D. Ha fet esment de les afirmacions de diversos líders de PP en el sentit que no s’acceptarà un resultat que doni el poder a l’independentisme: “Pensen respectar els resultats electorals del 21-D?” Zoido ha desviat la resposta, atacant: “Miri, els que no respecten la llei, la constitució i l’Estatut, alguns, són membres del seu partit.” Campuzano ha fet una crida final: “Si els sobiranistes tornen a guanyar les eleccions, respectin la voluntat dels catalans!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona