Política

La CUP sotmet les llistes del 21-D a la militància

La formació proposa Carles Riera com a número 1 per Barcelona, Mireia Boya per Lleida, Xavier Milian per Tarragona i Natalia Sánchez Dipp per Girona

Les bases han de ratificar la candidatura a través del vot telemàtic en les properes hores

El secretariat nacional de la CUP ha presentat aquest dimecres la seva proposta de candidatura electoral per al 21 de desembre. La proposta arriba després que les assemblees territorials hagin posat noms sobre la taula. En les properes hores la militància les ha de ratificar a través d’una votació telemàtica.

La formació proposa el diputat Carles Riera com número 1 per la circumscripció de Barcelona i la presidenta del grup parlamentari, Mireia Boya, com a cap de llista per Lleida. Xavier Milián, de la CUP de Reus, és el candidat a encapçalar la llista de Tarragona i la regidora de Figueres Natalia Sánchez Dipp, la de Girona.

La llista per Barcelona es completa amb els noms de l’actual regidora per Terrassa Maria Sirvent; Vidal Aragonès, regidor a Cornellà per Cornellà en Comú-Crida per Cornellà; Maria Ballester, regidora cupaire d’Arenys de Munt; Jordi Salvia, de la CUP de Vilafranca del Penedès i que havia liderat l’equip de comunicació dels cupaires; l’escriptora Bel Olid; Ramon Vancells, alcalde de Monsitrol de Calders; la regidora a l’Ajuntament de Barcelona Maria Rovira; Arnau Comas, regidor de Sant Esteve de Palautordera, i Núria Gibert, portaveu del secretariat nacional.

El número 2 per Lleida és Pau Juvillà, regidor de la Crida per Lleida. Josep Mañé tanca la proposta a Tarragona i l’alcalde de Celrà, Daniel Cornellà, la de Girona.

Terminis massa ajustats per a una acord ampli

En el comunicat on s’anuncien els noms de la candidatura, la direcció cupaire consatata que “els terminis tan ajustats” que han tingut per elaborar la proposta “han fet impossible un acord amb altres formacions de l’esquerra transformadora”. No obstant això, asseguren que “existeix la voluntat de treballar junts per assolir futures col·laboracions i confluències”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona