Política

Mas no veu encara “majoria prou sòlida” per la independència

Mas diu que una majoria de vots sobiranistes el 21-D permetria “tirar endavant el procés amb totes les conseqüències”

El president del Partit Demòcrata (PDeCAT), Artur Mas, ha assegurat que una majoria de vots i escons sobiranistes en les eleccions del 21-D permetria “tirar endavant el procés amb totes les conseqüències”. En una compareixença al Fòrum Europa, Tribuna Catalunya, aquest dijous al matí, l’excap de la Generalitat ha recomanat que no es posin “terminis curts que ofeguin”. Mas també ha reclamat que s’actuï amb “intel·ligència política i no només amb comoditat estètica”. D’altra banda, el president del PDeCAT ha lamentat que finalment no hi hagi llista unitària per concórrer al 21-D, i s’ha dirigit implícitament a Esquerra per sentenciar que, si es vol reconèixer de debò la legitimitat del president destituït, Carles Puigdemont, “no el deixin sol”. Mas ho ha dit l’endemà que el vicepresident destituït i líder d’ERC, Oriol Junqueras, enviés una carta a la militància republicana on afirmava que Puigdemont “també és el nostre candidat”.

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha afirmat que a Catalunya “encara” no hi ha una “majoria prou sòlida” per aconseguir la independència, ja que segons el seu parer es necessita una “majoria clarament reforçada”, i no situada entorn del 50% de la població.

Després que als últims dies veus sobiranistes hagin reconegut que el Govern no estava preparat per fer efectiva la independència, Mas ha opinat que aquest enfocament està “equivocat”, ja que “cap país està del tot preparat per funcionar com un país independent fins que comença a funcionar” com a tal.

Mas ha subratllat que la qüestió “principal” és si els sobiranistes són ja “suficient majoria per tirar endavant” i estan en disposició de “controlar bé els temps d’un procés d’aquesta complexitat”.

Mas ha indicat que la majoria a favor de la independència “ha de ser clarament reforçada”, perquè d’altra manera falta “força” per fer-la efectiva.

I a Catalunya, malgrat que l’independentisme “ha anat creixent molt” els últims temps, encara se situa aproximadament “a la frontera de la meitat de la població catalana, una mica per damunt o per sota del 50%.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona