Política

Rússia afirma que les acusacions d’ingerència a Catalunya perjudiquen les relacions amb Espanya

“Causa especial perplexitat escoltar de boca del ministre d’Exteriors espanyol dir que Rússia està suposadament interessada a debilitar a Espanya”, ha declarat la portaveu del Ministeri d’Exteriors rus

Les acusacions espanyoles contra Rússia per la seva suposada ingerència en la situació de Catalunya perjudiquen les relacions bilaterals entre els dos països, ha dit avui el Ministeri d’Exteriors rus.

“Ens agradaria que els nostres col·legues espanyols comencin a respondre sobre les seves paraules i presentin dades concretes” que avalin la suposada interferència, ha dit la portaveu del Ministeri, María Zajárova, en conferència de premsa.

Ha afirmat que “el menyspreu cap als fets objectius i l’entusiasme injustificat amb el fet que es llancen acusacions sense proves d’acord amb, entenem, fonts dubtoses, clarament no parla bé de la diplomàcia espanyola”.

“Aquests passos l’únic que aconsegueixen és danyar les relacions russoespanyoles”, ha afegit Zajárova.

La diplomàtica ha demanat a Espanya que ofereixi dades concretes de la suposada interferència i ha dit que “Rússia lamenta profundament que l’onada de campanyes antirusses que s’ha deslligat en els mitjans occidentals hagi estat elevada a Madrid al nivell oficial en el context de la crisi catalana”.

“Causa especial perplexitat escoltar de boca del ministre d’Exteriors d’aquest país (Alfonso Dastis) dir que Rússia està suposadament interessada a debilitar a Espanya”, ha afegit la portaveu del Ministeri.

Els comentaris de Zajárova segueixen a les declaracions efectuades ahir pel propi ministre d’Exteriors, Serguei Lavrov, i el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, els quals van considerar que les acusacions contra Moscou són una mostra més de la histèria antirussa desencadenada a Occident, així com de la incapacitat dels països afectats per arreglar els seus problemes interns.

“Segurament aquesta histèria sensacionalista la munten per distreure l’atenció dels seus electors sobre la incapacitat per resoldre aquests problemes interns”, ha afirmat Lavrov.

Gairebé al mateix temps, el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, rebutjava igualment les acusacions assegurant que no hi ha ni una sola prova.

“Ni les autoritats espanyoles, ni l’OTAN, ni els mitjans han presentat cap argument que de credibilitat a aquestes acusacions, per això considerem infundades aquestes afirmacions que semblen ser la continuació de la mateixa histèria que actualment existeix als EUA i alguns altres països”, ha declarat Peskov als periodistes.

Tots dos reaccionaven després que dilluns, el ministre d’Exteriors espanyol informés en el Consell de Ministres de la UE a Brussel·les sobre els casos de suposada desinformació i manipulació des de Rússia a través d’internet per intentar influir en la crisi catalana



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona