Política

consell de ministres

Méndez de Vigo respon Marta Rovira: “Menteix!”

El portaveu del govern de Rajoy contradiu les afirmacions de la líder d’ERC: “Els dirigents secessionistes ja ens tenen acostumats a les mentides”

“No esperem res de Puigdemont... esperem que les autoritats belgues activin la nostra petició d’extradició”

El ministre d’Educació espanyol i portaveu del govern de Rajoy, Íñigo Méndez de Vigo, ha respost aquest migdia les declaracions de la dirigent d’ERC sobre les amenaces d’Espanya, de sang i mort, si Catalunya no aturava el procés independentista. Ha contestat a la roda de premsa habitual després del consell de ministres dels divendres. Ha estat contundent: “Els dirigents secessionistes ja ens tenen acostumats a les mentides. Deien que l’economia no es veuria afectada. Mentida rere mentida... El que diuen ara no té res a veure amb la realitat. Està bé que els catalans prenguin nota de les seves mentides.”

Méndez de Vigo ha presentat un panorama econòmic desolador a Catalunya. Tot, ha dit, “a conseqüència dels intents de secessió”. I ha seguit: “L’augment de l’atur a Catalunya a l’octubre va ser el més alt des d’octubre de 2008.” “Hem de resoldre aquesta situació de crisi. Catalunya ha de començar una nova etapa política i mirar cap al futur. Catalunya ha de tornar a la relació ’entranyable’ amb Espanya.”

Méndez de Vigo s’ha referit de diverses maneres a la situació política a Catalunya. Pel que fa a la declaració del President Puigdemont davant del jutge avui, a Brussel·les, ha afirmat: “No esperem res de Puigdemont... esperem que les autoritats belgues activin la nostra petició d’extradició.” També ha esmentat la candidatura de Barcelona per a seu de l’Agència Europea del Medicament, i ho ha pintat negre: “Barcelona és la ciutat per tenir l’Agència del Medicament... però l’anunci de ’repúbliques’ no ajuda.”

Finalment, ha reclamat que els partits sobiranistes participin a la comissió impulsada pel PSOE sobre la revisió del model autonòmic espanyol: “Lamentem que PDeCAT o ERC no participin. Que rectifiquin.” De passada, ha manifestat l’escepticisme del PP sobre les possibles reformes de la constitució: “Sobre la reforma de la constitució, direm que després de 40 anys està bé fer balanç. Sentim parlar de ’reforma’, però no sabem què es proposa reformar.” També ha explicat que si algú –en referència a Rússia–, pretén interferir en els resultats del 21-D no es permetrà, de cap de les maneres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona