Política

Municipal

Carmena i Colau asseguren que les ciutats del futur hauran de ser feministes 

Les alcaldesses de Madrid i Barcelona, Manuela Carmena i Ada Colau, han coincidit aquest dissabte en què les ciutats del futur “seran feministes o no seran” i han assegurat que la participació ciutadana és el “mitjà” per “avançar al segle XXII”. Si més no, així ho han manifestat durant la seva conversa en ConsulCon 2017, un dels esdeveniments de la trobada internacional Ciutats Democràtiques, on s’han reunit nombroses ciutats i regions que fan servir la plataforma Consul, el software lliure i gratuït que s’usa per crear processos participatius.

La regidora de la Ciutat Comtal ha basat la seva participació en la xerrada sota la premissa de que la revolució democràtica del segle XXI “serà feminista o no serà, serà de baix a dalt o no serà, serà de les ciutats o no serà”. Colau ha apel·lat a la manifestació celebrada ahir amb el lema La Manada somos nosotras als carrers de Madrid i Barcelona, que demostra que estem en “un punt d’inflexió feminista” i la lluita per la democràcia “ha d’anar en paral·lel” amb la igualtat.

Igual que Carmena ha cridat a seguir treballant per “acabar amb el patriarcat” i instaurar una “cultura de les dones” perquè, segons l’alcaldessa, encara que s’hagi aconseguit la igualtat jurídica no s’ha aconseguit la igualtat “en la quotidianitat”. S’ha rememorat la lluita de les sufragistes per aconseguir la integració de la dones a través de vot i ho han traslladat a la participació ciutadana perquè “la societat sap el que vol”.

Respecte als processos de participació ciutadana, Carmena ha insistit que la història ha demostrat que la “humanitat evoluciona gràcies a la col·laboració”, malgrat que l’extrema dreta emergent a Europa intenti implantar la idea “del darwinisme social, del tots contra tots”.

La madrilenya ha defensat que la participació ciutadana “transformarà la relació entre els ciutadans i els governants”, igual que canviarà les estructures de les urbs ja que “les ciutats es tornaran més rurals i els pobles més cosmopolites”.

“La ciutadania se sent més còmoda amb el protagonisme en la política i sentint-se capaços de decidir que pot passar en la seva ciutat”, ha recalcat Carmena i ha assegurat que, fins ara, “només es coneixia la imposició de la norma”.

Colau ha defensat que les ciutats han de treballar perquè els ciutadans i els Ajuntaments “tinguin més poder” i ho ha exemplificat amb el rebuig per part del ministeri d’Hisenda del pla d’estabilitat pressupostària (PEF) i ha traslladat la seva “solidaritat” amb Madrid per “les baralles sobre el finançament”.

També ha assegurat que “mentre els grans governs” discuteixen entre ells i “no saben ni com parlar-se”, les ciutats “es volen” i ha recalcat que “Madrid i Barcelona” s’estimen “més que mai”.

Ada Colau ha destacat que la política “s’estava allunyant” de les necessitats reals dels ciutadans i “perquè la democràcia funcions” cal tornar a posar el focus a la societat perquè “és un responsabilitat”. “Existeix un descrèdit de la política, ja sigui per l’allunyament, els poders en l’ombra o la corrupció però la democràcia necessita de les ciutats i que invertim en participació”, ha postil·lat Colau.

L’esdeveniment ConsulCon17, en el que han participat les dues alcaldesses, ha comptat amb la presència de representants de les més de 50 ciutats que han adoptat el software Consul, un programa de codi obert i gratuït que la capital espanyola utilitza en la seva plataforma Decideix Madrid i que s’ha exportat arreu del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona