Política

Política

Grups d’ultradreta intenten rebentar un acte antifeixista

Els Mossos han de protegir una manifestació celebrada a la Via Augusta de Barcelona en vista de les provocacions

Barcelona té un barri al qual alguns anomenen, en castellà, zona nacional, amb referència a la nació espanyola. És una àrea difusa que abraça de Francesc Macià en amunt, fins al barri de Sarrià, on els espanyolistes se senten molt còmodes, tant que la majoria de manifestacions que s’han fet en contra del procés sobiranista s’han fet pels carrers d’aquest barri.

Una de les principals artèries d’aquesta zona, la Via Augusta, va ser l’escenari escollit ahir per diverses organitzacions d’esquerres per manifestar-se en un acte de caire antifeixista. La marxa, a la qual es van aplegar un miler escàs de persones, va recórrer tota la Via Augusta fins a la Diagonal per anar a morir als Jardinets de Gràcia, on es van fer uns parlaments. La tria de la Via Augusta estava justificada perquè en aquest carrer es va produir, recentment, una manifestació espanyolista en el transcurs de la qual es va atacar una escola d’inspiració catalanista on van ser agredits dos mestres.

La presència dels manifestants antifeixistes no va passar desapercebuda als grups més radicals de l’espanyolisme, que van programar una contramanifestació que va arrencar de la plaça Artós i en la qual es va cantar l’himen de la legió espanyola, El novio de la muerte, que va ser corejat també per joves presents en la concentració. Aquesta manifestació va avançar fins a la Via Augusta, a l’altura del carrer Doctor Roux, on els Mossos la van fer aturar, deixant una distància de seguretat d’uns 400 metres amb relació al lloc on va arrencar la manifestació antifeixista.

Al marge d’aquesta manifestació espanyolista, grups d’ultres van acostar-se fins a la manifestació antifeixista amb ànim de clara provocació però el seu intent per rebentar la protesta va topar, una vegada més, amb el desplegament dels Mossos d’Esquadra, que van formar un cordó de seguretat. El moment de més tensió es va viure a la confluència de la Via Augusta i Muntaner.

Al final de la concentració antifeixista el periodista de TV3 Xavi Rossinyol va prendre la paraula per denunciar les agressions de què han estat víctima els mitjans de comunicació per part de col·lectius feixistes i va demanar que s’acabi la impunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona