Política

Societat

El Besòs, un riu de vida i lliberat

El riu Besòs és un curs d’aigua prodigiós. Ningú diria que entre tantes fàbriques que hi beuen, ciutats que s’hi pixen, carreteres, autopistes i vies de tren que el trepitgen entre el Vallès Oriental i el Barcelonès hi pugui sobreviure un riu que quan arriba al seu tram final, encaixonat entre el ciment de Barcelona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet, es desplega amb esplendor creant un parc fluvial que és una de les zones d’oci més singulars de l’àrea metropolitana. Qui no ho conegui que hi vagi un diumenge al matí i quedarà meravellat de l’espai.

Els més vells del lloc se’n fan creus cada cop que treuen el cap al riu i veuen l’estesa inacabable de gespa que ressegueix el curs d’aigua, des del nus de la Trinitat i fins a tocar el mar. Tothom recorda la claveguera al cel obert que era el Besòs, i veure’l convertit ara en un paratge ple de vida, adornat amb peixos, ocells d’aigua i alguna llúdriga, no deixa de sorprendre.

Tant sorprenent com aquest miracle de la vida és el fet que en aquesta zona del cinturó industrial de Barcelona amb predomini del vot espanyolista, el sentiment independentista també hi hagi fet niu i, no només això, que sigui capaç de sortir d’un cert discret segon pla on s’ha mantingut fins ara per mostrar-se sense complexos. I això és el que van fer ahir la gent del Comitè de Defensa de la República (CDR) Gramenet, que van triar el parc de la llera fluvial del Besòs per dur-hi a terme la primera acció reivindicativa, just una setmana després de la seva constitució. La gent d’aquest CDR ja havia participat en diverses accions i concentracions independentistes, però no va ser fins després de la vaga general del passat dia 8, quan van fer pinya amb la gent de Badalona per tallar el trànsit a la Pota Nord, que van decidir constituir-se com a tal i començar a fer feina.

L’acte de presentació dels independentistes del Besòs, en què també va participar gent de Badalona i Sant Adrià, va consistir a penjar un gran llaç groc des del pont vell de Santa Coloma fins a la gespa de la llera del riu. Damunt la gespa, unes tres-centes persones es van agrupar per desplegar un mosaic de lletres on es podia llegir “Llibertat presos polítics”. Les lletres s’anaven desplegant a la vegada que des de la megafonia s’anaven recitant totes i cada una de les lleis catalanes invalidades recentment pel Tribunal Constitucional.

No gaire lluny del pont vell de Santa Coloma, un altre pont, en aquest cas el de Bac de Roda, es va omplir també ahir al matí de llaços de color groc per reivindicar la llibertat dels presos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà