Política

municipal

pressupostos

Els grups de l’oposició rebutgen el pressupost de Tortosa per “continuista”

Movem, el PSC i la CUP denuncien la falta de neteja i d’enllumenat al municipi i l’escassa partida dels pressupostos participatius

El regidor del PP s’absté

El ple de l’Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir el pressupost municipal del 2018, que serà de 35,2 milions d’euros, amb el vot favorable dels dos socis de govern, el PDeCAT i ERC; els grups de Movem, el PSC i la CUP hi van votar en contra i l’únic regidor del PP es va abstenir.

Els grups de l’oposició consideren que el pressupost és “continuista” i no respon als reptes de la ciutat. “El contracte de neteja de la ciutat continua pendent, Tortosa està bruta i hi ha contenidors trencats. També l’enllumenat és deficient, cal actuar amb més contundència a la via pública”, va manifestar el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, que també va criticar la falta de polítiques des de l’Ajuntament per afavorir la creació de llocs de treball, i d’un pla d’emergència social.

Per la seua banda, el PSC va qüestionar el dèficit que acumula l’empresa de gestió urbanística Gumtsa i va apostar per la seua dissolució; a més, va tornar a criticar el projecte de les piscines, que concentra la major partida del pressupost d’inversions de l’any que ve, que serà de 2,2 milions d’euros. També el regidor de la CUP, Xavier Rodríguez, va lamentar que un 51% del pressupost és gestione des d’empreses mercantils. “Ofereixen un servei més car i ineficient, i són més difícils de fiscalitzar”, va dir Rodríguez. El pressupost municipal, incloent les societats municipals, puja fins a 69,9 milions d’euros.

Tots els grups de l’oposició consideren que els 200.000 euros que es destinaran el 2018 als pressupostos participatius, 50.000 euros més que enguany, són una quantitat insuficient. El govern de Bel va destacar la reducció de l’endeutament, que se situarà en el 60%, i el volum d’inversions que s’executaran. Unes inversions que, segons sostenen, es poden ampliar. “No és un pressupost tancat”, va assenyalar el regidor d’Hisenda, Marià Martínez.

LA XIFRA

69,9
milions
d’euros puja el pressupost de l’Ajuntament de Tortosa el 2018, incloent-hi les societats municipals.

Picabaralla entre la CUP i els socialistes

El regidor de la CUP va referir-se en el ple d’ahir a la situació excepcional del país amb l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i la meitat dels consellers, mentre Puigdemont i la resta de consellers estan exiliats, i va acusar els socialistes de la seua complicitat. El regidor del PSC, Manel de la Vega, es va indignar i va recordar que en un ple anterior ja havien abandonat la sala pels “insults” del regidor de la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona