Política

Eleccions 21-D

ERC aplega la candidatura a Torroella, en record de Bassa

El número dos, Roger Torrent, fa una crida a mobilitzar-se a les urnes el 21-D en suport a la cap de llista i a la resta de presos polítics, i per mostrar a Europa si a Catalunya “mana Rajoy o els catalans”

La candidatura d’ERC a la circumscripció gironina per al 21-D es va reunir ahir gairebé en ple a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí per denunciar l’absència forçada de la cap de llista, Dolors Bassa, empresonada des de la nit del 2 de novembre al centre penitenciari madrileny d’Alcalá-Meco. El número dos dels republicans, Roger Torrent, tot i insistir que es tracta “d’unes eleccions il·legítimes” després de “la usurpació de les institucions del país” protagonitzada pel govern estatal, va fer una crida a la participació i “a desbordar les urnes” en el “plebiscit que Europa ha exigit al president Rajoy”.

Respecte a la composició de la llista d’ERC, Torrent va destacar que és “transversal políticament, amb molts independents, i paritària” totalment, amb una combinació “en cremallera” entre dones i homes intercalats. Per darrere de la consellera Bassa i Torrent, continuen els fins ara ja diputats Anna Caula, Sergi Sabrià, Magda Casamitjana i Jordi Orobitg. I, a continuació, noms com ara els de Judit Calveras, Josep Lluís Amat o Agnès Fàbregas. Entre les novetats, hi ha força incorporacions sense experiència al Parlament, “però amb molt de pes polític en governs municipals”, va destacar el fins ara diputat i alcalde de Sarrià de Ter. El llibreter saltenc Guillem Terribas tancarà com a independent la llista d’ERC a la demarcació de Girona.

Sense cap retret a les altres candidatures independentistes, Torrent va plantejar els comicis com un plebiscit “entre els defensors de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i els de l’autogovern, la llibertat i la democràcia”, i com un torcebraç per dir a les institucions europees “si a Catalunya mana Rajoy o manem els catalans”.

Campanya d’excepció

“No és una campanya normal”, insistia Torrent en referència al fet que mig govern roman empresonat i l’altra meitat, a l’exili de Brussel·les. Però davant l’absència inèdita de la cap de llista, el número dos d’ERC apostava per canalitzar forces per aconseguir que sigui alliberada, amb la resta de presos, un dels eixos prioritaris del discurs amb vista als pròxims dies, i continuar endavant. En paral·lel, però, va situar la necessitat d’un resultat contundent “per fer la República i construir-la amb majúscules, des de les institucions, però també amb minúscules, des del carrer i amb l’esperit de l’1 d’octubre”, amb una suma aritmètica que garanteixi el suport al Parlament.

LA XIFRA

27
noms
integren la llista gironina d’ERC per al 21-D, amb 17 titulars –encapçalats per Bassa– i 10 suplents.

LA FRASE

És una llista per guanyar i per dir que a Catalunya manem els catalans i les catalanes i no el senyor Rajoy
Roger Torrent
NÚMERO dos DE LA CANDIDATURA

LA DATA

02.11.17
La consellera Dolors Bassa
va ingressar a la presó d’Alcalá-Meco, on fa 21 dies que està privada de llibertat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona