Política

Ponsatí crida a “plantar cara” a “la grapa del 155”

La consellera d’Ensenyament rep a Brussel·les el suport d’estudiants i sindicats

Des del seu exili a Brussel·les, la consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, cessada pel govern espanyol, va fer una crida a “tothom a plantar cara i no tenir por davant de les agressions” que s’estan produint a l’escola catalana. Així ho va assegurar en una trobada que va mantenir amb representants dels sindicats de mestres i estudiants, a més de les associacions de mares i pares d’alumnes, que li van expressar el seu suport, ja que la consideren “la consellera legítima”.

“Hem parlat de la situació a l’escola catalana sota la grapa del 155. L’escola catalana és la columna vertebral de la democràcia, la cohesió social i la catalanitat, i ho continuarà sent, i la comunitat educativa està decidida que ho segueixi sent”, va subratllar Ponsatí. Tot i que el PP i Cs “faran el que puguin” per canviar el model d’escola catalana, va augurar que “no ho podran fer”.

En la trobada, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) li va entregar una carta en què, a més de refermar-li el seu suport, li manifestava la voluntat i la necessitat de “construir ponts per organitzar-nos i fer front a aquests atacs constants”. El portaveu del sindicat majoritari a l’ensenyament (USTEC), Ramon Font, també va subratllar, en paraules recollides per l’ACN, la importància d’oposar-se “al 155 i al que està patint l’escola catalana durant aquests dies”. Per Font, tot plegat és, “sobretot, un atac a la llibertat de càtedra”.

D’altra banda, la consellera d’Ensenyament va qualificar de “molt estrany” que “algú amb sentiments demòcrates i catalans pugui acceptar un nomenament” en ple 155 i fet “des de la taula del Consell de Ministres”. D’aquesta manera, es referia al nomenament de Miquel Mateo, fins ara secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, com a director general de centres concertats i centres privats del Departament d’Ensenyament. El càrrec havia quedat vacant després del cessament de Miquel Garcia, el 10 d’octubre passat. El mateix departament encara té vacant, també, la direcció general de formació professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA