Política

Els bombers de Reus acusats d’un delicte d’odi, als jutjats

Les declaracions per la denúncia de la policia espanyola arran de l’1-O també afecten el gimnàs on anaven els agents

Si abans-d’ahir va ser el batlle de Reus, Carles Pellicer, i tres regidors del govern municipal els citats a declarar per un suposat delicte d’odi pel manifest signat amb la CUP en què s’instava la policia a abandonar la ciutat després de l’1-O, ahir va ser el torn de sis particulars que també estan sent investigats en el cas. Des de les 9 del matí, una cinquantena de persones es van concentrar a l’exterior dels jutjats en suport als particulars citats. A mesura que van anar passant els minuts, els manifestants van passar del centenar. Quatre dels investigats, integrats del cos de bombers, van accedir a l’interior de l’edifici passades les 11 del matí, acompanyats per alguns companys de feina. Els seus advocats no van fer declaracions als mitjans, si bé van indicar que tota la compareixença s’havia produït “amb normalitat” i que els investigats tan sols van respondre a les seves preguntes.

Els dos altres citats, un parell de particulars vinculats a un gimnàs de la ciutat al qual els policies anaven amb regularitat, sí que van contestar les qüestions plantejades per la fiscalia i la jutgessa. El seu advocat, Lluís Gibert, va exposar després de la declaració que “som els primers sorpresos pel cas, perquè no veiem el més mínim indici que el que ha passat suposi un delicte d’odi”. Va recordar, de passada, que als seus clients se’ls acusa també d’un delicte de coacció. Aquest va revelar que “hi va haver un acord” entre alguns dels agents de la policia estatal arribats a Reus en el marc del dispositiu de l’1-O i la propietat del gimnàs “perquè no hi anessin més”, tot assegurant que “no hi va haver cap problema”.

A banda d’això, els tres regidors del grup municipal investigats pels fets de l’1-O a Reus van rebre ahir una segona citació per anar a declarar davant la jutgessa del cas el dimecres 29 de novembre. Oriol Ciurana, Marta Llorens i Mariona Quadrada es van negar a fer-ho quan se’ls va citar per primer cop perquè “la justícia espanyola no ens representa” i van fer una piulada a Twitter en què van avançar: “No declararem prèviament al judici”, tot assegurant: “Vivim en un estat d’excepció” i “no hem comès cap delicte”.

D’aquesta manera, i si els tres regidors de la CUP no acudeixen a aquesta segona cita, és previsible que la jutgessa del cas ordeni la seva detenció amb la finalitat que passin a disposició judicial. Els cupaires estan sent investigats per un presumpte delicte d’incitació a l’odi en haver-se sumat al manifest promogut pel govern municipal de Reus (format pel PDeCAT, Esquerra i Ara Reus) en què s’exigia que la policia se n’anés de la ciutat.

LA DATA

29.11.17
és la data d’una segona citació per als regidors cupaires que abans-d’ahir es van negar a declarar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona