Política

Pànic al centre de Londres per un falsa alerta terrorista

Despleguen agents armats per una denúncia d’un tiroteig a Oxford Street

No es troben proves ni hi ha ferits

El pànic es va apoderar ahir del centre de Londres en plena bogeria per les rebaixes del Black Friday, quan es va denunciar un tiroteig a Oxford Street que va resultat ser una falsa alarma. La policia va posar en marxa el protocol terrorista i va desplegar agents especials armats amb fusells i va acordonar al zona. Fins a tres camions de bombers van ser desplegats, i diverses ambulàncies.

La policia va rebre a les 16.37 h (hora local) diverses alertes de trets a Oxford Street i va engegar un important desplegament tement que pogués ser un altre atemptat. Van tancar les estacions de metro d’Oxford Circus i de Bond Street, les que recorren la principal artèria comercial, que ahir registrava la seva màxima activitat. Els fets van ser localitzats davant dels magatzems de Debenhams.

L’incident va provocar una estampida de gent que va crear el pànic a tot el carrer. La policia va demanar als compradors que es mantinguessin a l’interior d’edificis, a cobert pel temor que hi hagués un pistoler pel carrer. L’ombra dels atacs terroristes de Westminster i de London Bridge dels últims mesos a la capital britànica hi són presents. Unes hores més tard, Scotland Yard confirmava que no havia “trobat cap traça de cap tiroteig ni cap persona ferida”, ni tampoc havia “localitzat cap sospitós”. Només una dona es va fer lesions menors quan sortia de l’estació d’Oxford Circus. Tot seguit van tornar a obrir les estacions de metro clausurades. “De sobte vaig sentir crits i vaig veure gent que corria cap a fora de l’estació, presa del pànic, i tothom va començar a córrer, i jo també vaig córrer per sortir de l’estació, tement que fos un atac terrorista”, explica un testimoni.

Algunes informacions indicaven que una baralla entre adolescents havia provocat l’allau de gent. A les set de la tarda la normalitat havia tornat a Oxford Street, on hi havia dues ambulàncies davant de Debenhams i una nombrosa presència policial. La resta de botigues i grans magatzems continuaven oberts.

LA FRASE

De sobte vaig sentir crits i tothom va començar a córrer, i jo també
Testimoni


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA