Política

eleccions 21-D

JxCat estudia denunciar davant la Junta Electoral la manca d’igualtat que suposa l’empresonament i “exili” de candidats

Artadi considera una “aberració” que es prohibeixi el color groc a fonts i edificis públics però “no es preocupin” per la situació dels presos

Junts per Catalunya (JxCat) estudia presentar una denúncia davant la Junta Electoral per la “manca d’igualtat de condicions” que creuen que suposa tenir part dels seus candidats empresonats i a Brussel·les. Així ho ha explicat aquest dimecres la directora de campanya i número 10 de la llista per Barcelona, Elsa Artadi, durant la presentació de la candidatura per aquesta demarcació. “És un tema que s’està estudiant. Ho denunciem públicament, perquè no tenim igualtat d’oportunitats si a sobre de tenir unes eleccions imposades i convocades il·legalment, tenim candidats empresonats i a l’exili. “Això ni és democràcia ni igualtat de condicions. Si es dona el cas, ho denunciarem davant la Junta Electoral”, ha explicat. A més, Artadi ha aprofitat per criticar que la mateixa Junta Electoral hagi decidit prohibir la il·luminació de color groc de fonts i espais públics en solidaritat amb els “presos polítics”. “És una sorpresa majúscula que es preocupin per això i no perquè tinguem candidats empresonats i a l’exili, perquè no tinguem els candidats als debats i als actes en igualtat de condicions. És extraordinari que es preocupin per si anem de groc o vermell i no per això”, ha dit Artadi, tot qualificant-ho després “d’aberració”.

Amb tot, Artadi no ha volgut concretar si els municipis amb alcaldes a les seves candidatures, els membres de la seva llista o fins i tot la pròpia formació evitaran mostrar aquest color groc en espais púbics més enllà de les mostres més personals. “Encara no ens han prohibit de quin color podem vestir. L’ajuntament ja veurà què fa i decidirà què vol fer a les fonts i els edificis. És una vulneració més i un atemptat contra la democràcia més, però comencem a estar acostumats a que passin aquestes coses”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona