Política

Política

L’alcalde de Sallent substituirà Buch al capdavant de l’ACM

Sobre la taula hi ha altres noms com el de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, però David Saldoni és el més ben situat

L’alcalde de Sallent, David Saldoni, serà el nou president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en substitució de Miquel Buch, que deixarà l’alcaldia de Premià de Mar el 13 de desembre que ve. Malgrat que Saldoni va indicar ahir que l’elecció no es farà efectiva fins al gener i que ara per ara l’únic que pot afirmar és que aspira “amb molta il·lusió” a ocupar el càrrec, aquest diari va poder confirmar ahir que la seva candidatura serà l’escollida.

Sobre la taula hi ha altres possibles noms, com ara el d’Anna Erra (alcaldessa de Vic), David Font (Gironella) o Pere Regull (Vilafranca del Penedès), però Saldoni és el més ben situat i el que compta amb més suports dins l’ACM, que té majoria d’alcaldes del PDeCAT. En aquests moments, ocupa una de les vuit vicepresidències, és un dels membres més actius de l’entitat i una de les seves cares visibles.

Nascut a Sallent fa 40 anys, Saldoni es va iniciar de ben jove en la política, a les files de CiU. Va entrar al consistori de Sallent com a regidor el 1999 i el 2011 va ser escollit alcalde. En aquests moments, és assessor del PDeCAT a la Diputació de Barcelona i membre de la direcció executiva nacional del PDeCAT, càrrec que abandonarà –el partit vota avui i demà els nous membres– per centrar els seus esforços en l’alcaldia i en la presidència de l’ACM.

Segons va indicar ahir, la decisió de plegar de l’executiva del PDeCAT ja la tenia presa abans de saber que faria el pas cap a la presidència de l’ACM: “Continuaré a disposició del PDeCAT per a tot, però d’acord amb la direcció vaig decidir fa un temps centrar les meves atencions en l’alcaldia de Sallent i en l’ACM”. D’aquesta manera, hi va afegir, pot començar ara “el procés de candidatura sense ser responsable de l’àrea de món local del PDeCAT”. I hi va afegir: “Opto per no ser a la direcció executiva perquè crec que la persona que ha de liderar la presidència de l’ACM no ha d’estar a la direcció de cap partit”.

Respecte al procés d’independència i el paper que hi ha de jugar l’associació, va dir que la seva idea és exercir una posició continuista: “Quan tens una immensa majoria dels alcaldes que estan a favor del procés, al costat del govern i defensant el sentit de cada un dels seus pobles, l’ACM hi ha de ser; hem d’estar al costat de cada un dels alcaldes.”

La casa “de tots”

Saldoni no va voler donar gaires pistes de la candidatura que presentarà i es va limitar a dir que iniciarà un procés “per trobar els consensos necessaris per poder tenir una presidència representativa de la immensa majoria del món local de Catalunya”. I hi va afegir: “L’ACM ha de ser la casa on tothom es pugui sentir còmode i, si vols aspirar a ser president, ho has de fer amb una voluntat transversal i volent sumar les diferents sensibilitats, òbviament també tenint en compte quines són les majories i el sentit de la majoria dels alcaldes de Catalunya.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona