Política

Setge al procés sobiranista

Polèmica política i policial pels ninots penjats sobre la C-17

Apareixen en un pont amb logotips del PP, Cs i el PSC

Méndez de Vigo, Millo i Albiol ho condemnen i ho denuncien

Cap a les nou del matí d’ahir els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís que en un pont de la carretera C-17, entre Vic i Malla (Osona), havien aparegut penjats cap per avall set ninots amb els logotips del PP, Cs i el PSC, al mateix lloc on es llegeix “Llibertat presos polítics”. La policia catalana, que va procedir a retirar-los de seguida, està investigant l’autor o autors d’aquesta acció que va provocar reaccions polítiques des de l’àmbit local a l’estatal i, fins i tot, una picabaralla entre els Mossos i la Guàrdia Civil.

En una piulada, la Guàrdia Civil va dir, referent a la investigació de la policia catalana: “Pues si son los mossos los que investigan vamos a ponernos cómodos.” El missatge va ser retirat poca estona després i esmenat amb un altre: “Un componente de nuestro equipo de RRSS ha cometido un terrible error referente a la noticia aparecida en varios medios sobre unos muñecos colgados de un puente con los logos de PP, Cs y PSC. Queremos pedir disculpas a los compañeros de mossos y vamos a depurar responsabilidades.” La resposta dels Mossos, via Twitter, va ser: “Gracias Guardia Civil, aceptamos las disculpas.”

Societat Civil Catalana va informar de la presència dels ninots al migdia, i va qualificar el fet en una piulada de simulació d’assassinat de votants del PP, Cs i el PSC. A partir de llavors van anar sorgint diverses reaccions. Entre les primeres, les del regidor de Vic, Arnau Martí (Vic per a Tots) i la de l’exdiputada Marta Ribas (CSQP): “Feixisme, ni a Vic ni enlloc. Zero tolerància amb la ideologia de l’odi, vingui d’on vingui.”

Fins i tot el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, s’hi va referir i ho va qualificar de “comportament antidemocràtic” que demostra la “ruptura de la convivència”, i va afirmar que “Catalunya s’ha instal·lat en un clima que no és possible”, motiu pel qual va tornar a apel·lar al 155. En la mateixa línia, Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya, va qualificar l’acció de “deplorable” i “lamentable”. Segons ell, és una mostra més de la “fractura social” que hi ha a Catalunya arran del procés. En nom del PPC, Xavier García Albiol, va dir que ho denunciarà als Mossos i va comparar “el nivell d’odi” d’alguns independentistes amb “les maneres mafioses del càrtel de Medellín”. Albiol va atribuir-ho al “fanatisme que han generat Oriol Junqueras i Carles Puigdemont”.

LES FRASES

Catalunya s’ha instal·lat en un clima que no és possible
Íñigo Méndez de Vigo
portaveu del govern espanyol i ministre d’educació i cultura
Feixisme, ni a Vic ni enlloc. Zero tolerància amb la ideologia de l’odi, vingui d’on vingui
Marta Ribas
exdiputada de catalunya sí que es pot al parlament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia