Política

Setge al procés sobiranista

L’escalf groc de Parets

Més de 850 persones participen en la caminada i botifarrada per l’alliberament de Jordi Turull i els consellers

La seva dona lamenta que l’única culpa sigui “haver donat veu al poble”

Més de 200 personesfan un llaç de color groc perquè s’alliberi Jordi Turull

La distància física i l’aïllament entre barrots durant 32 dies no van ser impediment perquè ahir el conseller de Presidència, Jordi Turull, pogués agrair les mostres de suport rebudes pels seus conciutadans de Parets del Vallès i de moltes autoritats, entre alcaldes, diputats i senadors que ahir van participar en una caminada i posterior botifarrada al municipi vallesà per reclamar el seu alliberament. “Moltes gràcies pel vostre escalf! #Parets sempre al meu cor!”, va piular des del seu compte de Twitter poc després que s’acabés l’acte amb una actuació musical dels veïns, el cant coral d’Els segadors i un enorme llaç gegant al parc de la Linera en el qual van participar més de 200 persones que van aixecar el mocador groc amb la seva cara impresa i la frase “Jordi et volem a casa”.

Aquesta va ser la cloenda d’un matí emotiu que es va iniciar a les deu al poliesportiu municipal Joaquim Rodríguez amb una caminada d’uns quatre quilòmetres pels principals carrers del municipi on resideix Turull. No va ser una concentració tumultuosa, sinó més aviat silenciosa, amb un munt de famílies amb fills i gossos amb llaços grocs que van enfilar el passeig Fluvial creuant-se amb ciclistes i corredors per acabar després d’una ruta circular d’uns quatre quilòmetres sense cap incident al parc de la Linera. Allà, 854 persones van fer un entrepà i van prendre una beguda per recuperar forces previ pagament a la caixa de solidaritat per a l’Associació Catalana pels Drets Civils, formada per les 15 famílies dels consellers i els presidents d’Òmnium, Jordi Cuixart, i de l’ANC, Jordi Sànchez, empresonats des de fa 47 dies. Entre la munió de gent, moltes cares conegudes de diputats, exdiputats, senadors de Junts pel Sí, el PDeCAT, ERC, d’alcaldes i entitats com ara Neus Munté, Lourdes Ciuró, Francesc Homs, Antonio Baños, Germà Bel, Lluís Maria Corominas, Miquel Buch, Feliu Guillaumes o Joan Bagué, entre d’altres.

I, evidentment, també de la família, que posteriorment van pujar a l’escenari per donar les gràcies per les mostres de suport. La dona del conseller, Blanca Bragulat, acompanyada de les seves filles, Marta i Laura, va assegurar que sabia que quan Turull conegués la quantitat de gent que havia cridat pel seu alliberament “se sentiria més fort i reconfortat que mai”, però també va admetre els moments familiars difícils que estaven vivint perquè “emocionalment que tanquin una part de tu a la presó és molt dur”. Bragulat va deixar clar que cap dels consellers empresonats “ha comès cap delicte” i que l’“única culpa ha estat donar veu al poble i complir, escrupolosament, el mandat democràtic que tenien encomanat”. També va tenir paraules de suport per al president i la resta de consellers a l’exili, i va acabar el parlament amb un missatge directe a Turull: “Pensem en tu en cada moment.” La intervenció es va acabar amb un sentit aplaudiment acompanyat de les proclames “No esteu soles” i “Llibertat, llibertat”. La família també va rebre un llibret amb totes les firmes de suport que han recollit entre els paretans aquests dies. El seu alcalde, Sergi Mingote (PSC), va ser l’únic que va rebre algun retret, encara que amb xiulets febles. El batlle va assegurar que “ningú per la seva ideologia ha d’estar tancat a la presó” i es va mostrar esperançant que avui o demà: “El Jordi sigui aquí i pugui passar el Nadal amb la seva família.” El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, tindrà avui la darrera paraula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona