Política

Setge al procés sobiranista

Bassa i Borràs surten de la presó

Les dues conselleres cessades pel govern espanyol queden en llibertat després de més d’un mes empresonades a Alcalá-Meco

Han hagut de pagar una fiança de 100.000 euros

Aquesta mateixa tarda també està previst que abandonin el centre penitenciari d’Estremera Romeva, Rull, Turull i Mundó.

Dolors Bassa i Meritxell Borràs han sortit de la presó d’Alcalá-Meco pocs minuts abans de les quatre de la tarda. Ho han juntes en una mateixa furgoneta mentre familiars i representants polítics d’ERC i el PDeCAT els esperaven just a la sortida de la presó. Bassa i Borràs han passat un mes i dos dies empresonades i han pogut sortir després de pagar la fiança de 100.000 euros a cadascuna que els ha imposat el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. La furgoneta ha fet una breu aturada just a la sortida perquè hi entressin els familiars més propers, la mare de Borràs i els dos fills de Bassa.

Després de la decisió del jutge Llarena, les defenses de Bassa i Borràs han fet el tràmit de consignar al Suprem la fiança de 100.000 euros per a cadascuna. Cap a dos quarts de tres un funcionari entregava a la presó d’Alcalá-Meco la interlocutòria del jutge on es donava l’ordre de deixar-les en llibertat.

A les portes a la presó, esperaven la sortida de les dues conselleres destituïdes tant familiars com membres d’ERC i el PDeCAT. Per part de Borràs, s’ha desplaçat fins a Alcalá-Meco la seva mare, el seu fill i la seva parella. Per esperar a Bassa hi havia els seus dos fills, la germana i el seu cunyat i també l’alcalde de la seva població natal, Torroella de Montgrí (Baix Empordà), Josep Maria Rufí.

Han fet costat a les dues conselleres destituïdes el portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, el coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí, el portaveu al Congrés d’ERC, Joan Tardà, la membre de la Mesa i també investigada a la mateixa causa, Anna Simó (ERC), a banda d’altres càrrecs orgànics dels dos partits.

Surten juntes en furgoneta i sense fer declaracions

Quan faltaven pocs minuts per a les quatre, una furgoneta gris ha creuat la tanca de la presó amb Bassa i Borràs assegudes al seient del darrera. A fora, familiars i polítics (alguns d’ells amb llaços grocs) han aplaudit la sortida de les conselleres destituïdes. La furgoneta ha fet una breu parada per pujar els familiars més propers.

Concretament, han pujat al vehicle enmig dels flaixos dels fotògrafs i les càmeres de televisió la mare de Meritxell Borràs i els dos fills de Dolors Bassa. Hi ha hagut moments de tensió quan algun fotògraf ha intentat captar la imatge de l’interior del vehicle i un membre de seguretat els ho ha impedit tancant la porta lateral de la furgoneta, que s’ha trencat.

La resta de familiars han marxat en d’altres vehicles tot seguit. Entre els vidres s’ha pogut veure una imatge de les dues conselleres destituïdes somrient al veure els seus familiars.

També aquesta tarda està previst que abandonin la presó d’homes d’Estremera Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull i Carles Mundó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

euskadi

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts