Política

eleccions 21-D

Carta de Junqueras des de la presó: “Feu la millor campanya de les vostres vides”

El candidat d’ERC a les eleccions catalanes, Oriol Junqueras, ha demanat als membres del seu partit sortir a guanyar els comicis des del primer dia: “Feu la millor campanya de les vostres vides”.

Ho ha explicat aquest dimecres en un acte de campanya la diputada d’ERC al Congrés Anna Surra, que ha llegit una carta que Junqueras li ha fet arribar des de la presó i en la que li demana fer “tot el possible per guanyar les eleccions del 21 de desembre”.

Junqueras li explica com els sobiranistes empresonats troben a faltar a les seves famílies però, alhora, se senten reconfortats “per l’estima i l’ajuda que reben” els seus familiars per part de molta gent, i conclou que les dues premisses clau per als republicans en aquests comicis són lluitar i guanyar.

El fragment d’aquesta carta s’ha llegit en un acte d’ERC en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) per reflectir la “diversitat” de les seves llistes, ja que han intervingut diversos candidats i càrrecs electes dels republicans d’origen estranger, com la presentadora de l’acte, la número 74 per Barcelona i d’origen colombià, Sandra Rodríguez.

També ha parlat la número 10 per Barcelona i d’origen marroquí, Najat Driouech, que ha defensat “el dret a decidir” de les dones de portar vel --ella el porta--, però ha advertit que vol anar al Parlament a representar a tots els catalans, no només a les dones que vesteixen com ella.

Per la seva banda, el senador d’ERC i d’origen indi Robert Masih ha reivindicat el paper que té la comunitat asiàtica a Catalunya a l’hora de fomentar l’activitat econòmica a través de les exportacions i importacions, i ha destacat la importància d’aprendre el català per augmentar la seva “participació” a la societat.

“Racisme institucional”

La número dos per Barcelona, Marta Rovira, ha recordat el seu passat com a advocada especialitzada en estrangeria i ha assegurat que llavors va poder comprovar el “racisme institucional” de l’Estat perquè posa traves a qüestions com la reagrupació familiar, l’asil i la renovació del permís de treball, ha dit.

Ha obert l’acte el secretari d’Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, que ha defensat que la diversitat d’origen que hi ha a la societat catalana ha de reflectir-se ara “a les institucions” i ha enaltit que ERC treballa per això.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona