Política

eleccions 21-D

Sánchez vaticina per al PSC un “esperit de remuntada”

Iceta diu a Lleida que “no ballarà al ritme de la CUP” i s’ofereix a ser el MacGyver de la política per construir una alternativa de consens

El candidat socialista veu Cs com un “experiment”

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar ahir a Lleida que veu “esperit de remuntada” als carrers i va reivindicar que el PSC vol ser la primera força política: “Ni la quarta, ni la tercera, ni la segona. Volem ser la primera força política a Catalunya i ho serem el 21-D que ve.” Al míting central de Ponent, Sánchez va dir que es preveu un empat a quatre i per això va apostar per una mobilització que els situï en primer lloc.

Sánchez va avalar la millora del finançament català que proposa el cap de llista socialista, Miquel Iceta, ja que el que fa és “proposar solucions als problemes reals”, com ara el “drama” de la sanitat, l’ensenyament o la dependència. El líder dels socialistes espanyols va recordar que amb aquestes propostes i altres Iceta rep crítiques de totes bandes i això indica que “és la solució”. En aquesta línia de discurs, Sánchez va reivindicar Iceta com la persona necessària per posar punt final a l’independentisme i oferir una solució al conflicte català, i va reiterar la seva aposta per la reforma constitucional espanyola per millorar l’encaix català dins l’Estat i “compartir projectes units en la diversitat”. Sánchez va contraposar la seva proposta d’actualització i renovació de drets i llibertats amb “el llegat de cendres que deixa Rajoy”, recordant el rescat bancari no retornat, la corrupció, les desigualtats socials i la divisió territorial.

Miquel Iceta, al seu torn, va oferir “experiència” davant “l’experiment” de Cs. El candidat del PSC va dir que Cs i el PP defensen el no a la independència i que cal un canvi; però “hem de substituir un nacionalisme excloent per un altre?”, es va preguntar. D’altra banda, va assegurar que “em sento interpel·lat pel meu país” i, per això, va afegir que s’haurà d’acostumar que li diguin, com ja fan alguns articles periodístics, arquitecte o enginyer. I va anar més enllà manifestant que “si m’he de convertir en el MacGyver de la política catalana, ho faré”. També es va referir a les crítiques rebudes pel fet de ballar durant els seus mítings de campanya, i davant d’això es va comprometre a “no ballar mai al ritme de la CUP. M’estimo massa el meu país per ballar al ritme de la CUP”, de qui va afirmar que havien perdut el nord i havien fet “molt mal” a Catalunya. Finalment, Miquel Iceta va insistir a fer una crida a la reconciliació i a cosir les “ferides” provocades pel procés.

LA FRASE

Volem afrontar la reforma constitucional per compartir projectes units en la diversitat
Pedro Sánchez
Secretari general del PSOE

Ordeig denuncia l’oblit de Lleida

Òscar Ordeig, cap de llista per Lleida dels socialistes, va denunciar en el míting d’ahir que Lleida i les comarques de Ponent havien estat les grans oblidades del govern de la Generalitat, amb una caiguda de les inversions en un 86% i incomplint amb compromisos adquirits amb l’Aran. “Mai cap govern havia castigat i abandonat tant Lleida com el que hi havia fins ara”, va afirmar Ordeig. El PSC va omplir, amb 500 persones, el Teatre de l’Escorxador de Lleida, tant la sala principal com el vestíbul, i tots els oradors van reclamar el vot per superar l’únic escó que ara tenen. Montse Mínguez, número dos de la llista lleidatana, va tenir un record per a Carme Chacón, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va defensar l’aplicació de l’article 155.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona