Política

eleccions 21-D

amenaces feixistes

Cops de neonazis i insults a un militant de la CUP a Salt

La formació denuncia els fets, que van succeir divendres al vespre, i la identificació de tres membres que encartellaven a Girona per part de la Policía Nacional

La campanya de la CUP a la demarcació va estar, ahir, més marcada per les interferències externes que per l’agenda mateixa. La formació va denunciar, d’una banda, l’agressió patida per un militant de l’assemblea d’Independents per Salt-CUP, divendres al vespre, al municipi on, segons el grup municipal, uns individus amb estètica neonazi el van colpejar quan enganxava cartells electorals mentre proferien insults i crits de “¡Viva España!” Es queixen que no es tracta de cap fet aïllat i de la sensació d’“impunitat” amb què sovint actuen els agressors.

En paral·lel, la formació també va denunciar que, dissabte, tres membres més de la CUP que enganxaven cartells a Girona es van trobar amb agents de paisà de la Policía Nacional que els van fer identificar. Des de la CUP de Girona defensen que estaven col·locant els materials de campanya als plafons habilitats pel consistori per a la propaganda i entenen que es tracta d’una “identificació totalment aleatòria i sense cap motivació”.

La formació emmarca els fets com un dels “diversos episodis en què la Policía Nacional ha actuat sense competències i amb presència clarament intimidatòria vers militància independentista de la ciutat” després de la celebració del referèndum de l’1-O.

Pel que fa a l’agenda al territori gironí, la CUP va fer un acte de campanya, ahir al migdia, a la plaça Salvador Espriu de Sant Feliu de Guíxols, on el número 4 de la llista gironina, el banyolí Non Casadevall, i la fins ara diputada Gabriela Serra van incidir en els motius per anar-los a votar el 21-D i en el programa de mesures socials que presenten per al desplegament efectiu de la República Catalana.

LA XIFRA

3
militants
gironins de la CUP van ser identificats, dissabte, per la Policía Nacional mentre enganxaven cartells.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El PP acusa Sánchez de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona