Política

eleccions 21-D

Iceta descarta pactes amb ERC i no veu “per enlloc” un altre tripartit

El candidat socialista el 21-D lamenta que ells sempre que han pogut han pactat amb els comuns però “a la recíproca no ha estat així”

El candidat del PSC el 21-D, Miquel Iceta, ha descartat pactes amb ERC en la propera legislatura perquè els projectes que defensen són “incompatibles” i ha afegit que un tripartit de les dues formacions amb Catalunya en Comú – Podem no el veu “per enlloc”. En roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Iceta ha recordat que PSC i ERC van governar conjuntament amb ICV durant set anys i que malgrat que no compartissin tot el programa hi ha moents en que es poden “acotar” els plantejaments. Ara però creu que això no és possible i ha titllat d’”irreal” plantejar la repetició d’aquesta fórmula govern amb aquests acords. Sobre els comuns, ha defensat que el PSC sempre que ha pogut ha acordat amb ells i ha lamentat que “a la recíproca no ha estat així”.

Iceta ha reiterat que vol guanyar les eleccions del 21 de desembre i esdevenir president de la Generalitat. En aquest escenari, ha descartat acords amb ERC, així com la repetició del tripartit d’esquerres. Sobre els republicans, ha dit que aquests defensen la independència i el PSC s’hi oposa i per això no veu factible els acords. “No els hi podem demanar que donin suport a algú que entre d’altres coses s’ha oposat fermament al seu projecte”, ha declarat.

A més, ha afirmat que no ha sentit per boca de cap candidat republicà la possibilitat de plantejar la repetició del tripartit, com sí que ha dit que ha escoltat dels comuns. En tot cas, Iceta ha descartat el plantejament.

Ha afegit que vistes les enquestes, el PSC és el partit que més puja i que el consens està en l’espai de centre esquerra i catalanista, per la qual cosa creu que les possibilitats de victòria i d’acords posteriors “són més fortes en aquest espai”. El socialista no ha concretat els partits amb qui pactaria i s’ha limitat a dir que és necessari un “relleu” al govern que s’allunyi de l’independentisme però també de canviar “un monòleg per un altre”.

Sobre el paper que poden jugar els comuns, el candidat ha afirmat que la seva voluntat és tenir “les millors relacions possibles” amb tothom i així ho esperen concretament pel que fa al candidat de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech. Tot i això, ha recordat que va ser Podem qui va “bloquejar” la investidura de Pedro Sánchez i darrerament Barcelona en Comú ha trencat el pacte de govern amb els socialistes a la capital catalana. Tot i això, ha dit que els projectes polítics tenen “vigència més enllà de les incidències conjunturals”.

Tant ell com Domènech han expressat que volen aconseguir el vot del indecisos i ha afegit que la batalla electoral no és només de plantejaments “sinó també de credibilitats i capacitats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona