Política

Quatre ferits en un atemptat frustrat a Manhattan

L’atacant duia enganxat al cos un artefacte casolà que va fer esclatar a l’estació central d’autobusos de Nova York

El terror va tornar a rondar ahir a Manhattan amb un atemptat frustrat a l’estació central d’autobusos de l’Autoritat Portuària de Nova York, situada a prop de Times Square, que va provocar quatre ferits, cap dels quals greu, segons els bombers. Un dels ferits era el presumpte atacant, que va fer esclatar abans d’hora un artefacte explosiu casolà que duia enganxat al cos amb velcro en un túnel que connecta l’estació d’autobusos amb el metro, un servei que fan servir cada dia sis milions de persones. “Ha estat una temptativa d’atemptat”, va afirmar l’alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, poca estona després de la deflagració, que va tenir lloc a primera hora del matí, coincidint amb el moment en què molts novaiorquesos van a treballar i el transport públic va ple.

Diversos mitjans nord-americans van descriure ahir el presumpte autor de l’atac com un noi de 27 anys que en faria set que viu a Brooklyn i que va ser identificat com a Akayed Ullah. A més, té orígens a Bangladesh, un dels països afectats pel vet migratori imposat pel president dels Estats Units, Donald Trump. L’atacant va ser detingut amb ferides i cremades al cos i va ser hospitalitzat. A més, portava a sobre un altre artefacte explosiu, que no va detonar. Les autoritats van acabar donant els detalls sobre la identitat del presumpte autor de l’atemptat frustrat, però no van dir si havia cridat consignes a favor d’Estat Islàmic com assenyalen alguns testimonis.

El cap de la policia de Nova York, James O’Neill, va indicar que l’assaltant “va fer detonar l’explosiu a propòsit, fet que confirma la hipòtesi de l’atemptat, encara que el nombre de víctimes hagi estat molt reduït”. El cap de policia hi va afegir que la investigació encara no havia determinat si el presumpte autor de l’atac simpatitza amb el gihadisme.

L’alarma generada per l’explosiu va provocar alteracions en el transport públic de la ciutat, però el servei es va anar normalitzant a mesura que passaven les hores.

Un dels vídeos de les càmeres de seguretat que circulaven ahir per les xarxes socials mostra un home encaputxat dins del túnel, ple de gent, fins que es veu el fum, aparentment durant el moment de l’explosió. L’estació va ser evacuada ràpidament i sense mostres de pànic, segons un fotògraf de l’agència AFP. El director del metro de Nova York, Joe Lhota, va precisar que les autoritats del metro i la policia havien fet un assaig amb vista a un atac d’aquesta mena a principis de novembre, conscients de la proximitat de les festes de Nadal, quan la ciutat rep centenars de milers de turistes.

LA FRASE

Ha estat una temptativa d’atemptat
Bill de Blasio
alcalde de Nova york


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona