Política

David Fernández avisa que Cs és “el cavall de Troia de l’’aznaritat’”

L’exdiputat de la CUP denuncia que la formació taronja vol “passar com un partit d’esquerres”

L’exdiputat de la CUP David Fernández ha fet la seva segona aparició consecutiva en campanya electoral per carregar durament contra Ciutadans i advertir de l’auge de la formació taronja. Des de l’Hospitalet de Llobregat, Fernández ha avisat la classe treballadora que Cs és “el cavall de Troia de l’’aznaritat” que ha “tolerat les pitjors agressions antisocials dels darrers anys”. En aquest sentit, l’exdiputat denuncia que Ciutadans vulgui “passar com un partit d’esquerres” quan “és el partit de la fiscalia, de la Direcció General de la Policia, de la patronal, de l’Ibex 35 i de la monarquia corrupta”.

La CUP ha posat el focus contra Cs a l’hora de criticar les propostes del que han anomenat “bloc del 155”. El partit constitucionalista més ben posicionat en les enquestes ha estat víctima dels retrets de l’exdiputat cupaire David Fernández que en aquestes eleccions és un dels noms que, simbòlicament, tancarà les llistes.

Fernández demana a la classe treballadora que no voti “la soga amb que ens penjaran”. Ciutadans, diu, és “la marca blanca de José Maria Aznar” i no “el partit d’esquerres que canviarà el país”. “No és el lloc per fer una vida millor”, insisteix l’exdiputat cupaire.

En aquest sentit, Fernández assegura que “el bloc del règim del 78” que nega el dret a l’autodeterminació “és el mateix que nega la justícia social”. L’exdiputat denuncia que aquests partits han salvat la banca i han impulsat les pitjors reformes laborals. “Van a per totes perquè són els mateixos”.

A més de Fernández, el míting de la CUP a l’Hospitalet també ha comptat amb la també exdiputada Mireia Vehí, que ha insistit en la unilateralitat per construir, diu, una República més justa: “Ens diran que estem bojos, que som somiadors i utòpics, però la bogeria seria seguir en aquest estat espanyol autoritari. Els sonats són ells”.

En el marcat caràcter social del míting, el número tres de la CUP, Vidal Aragonés ha demanat als comuns i a ERC que s’avinguin a discutir sobre els ’Decrets de la Dignitat’ que proposen els cupaires ja que ells, denuncia, no estan fent “propostes concretes”. “No serveix dir que es volen polítiques socials si a la pràctica no es defensen”.

D’altra banda, el míting s’ha iniciat amb un record a la trajectòria de l’activista i sindicalista hospitalenca Sesi Villegas, que va morir el passat mes de gener. També ha intervingut Ricard Vega, representant dels treballadors en vaga de Titanlux, i Celeste Muñoz, de la Coordinadora Obrera Sindical (COS).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona