Política

El PP porta al Congreso una iniciativa contra els boicots als productes catalans

El portaveu parlamentari del PP, Rafael Hernando, defensa que els productes catalans són “una part essencial” dels productes ’Marca Espanya’

El PP porta al ple del Congrés una proposició no de llei per protegir els productes fabricats per empreses catalanes davant de possibles boicots, una iniciativa que ja va ser aprovada pel Senat fa dues setmanes amb el suport del PSOE i Cs, i que els populars tornen a plantejar abans de les festes nadalenques.

Els populars van provar de fer que aquesta iniciativa es debatés el passat 28 de novembre, però el PSOE la va bloquejar en al·legar que no s’havia registrat dins del termini preceptiu.

Amb tot, el debat tindrà lloc en plena campanya de les eleccions catalanes i tot just dues setmanes després que l’aprovés el Senat.

El portaveu parlamentari del PP, Rafael Hernando, defensa que els productes catalans són “una part essencial” dels productes ’Marca Espanya’ i que, com a tal, “cal defensar-los i encoratjar-ne el consum normal, com s’ha fet sempre”.

Restaurar els “llaços de confiança”

D’aquí la presentació d’una proposta que pretén “restaurar els llaços de confiança” entre catalans i també dels catalans amb la resta d’espanyols.

I és que, segons Hernando, l’independentisme ha actuat “com un terrible virus” que ha servit per “fomentar la confrontació, estimular l’odi i afavorir els pitjors instints, que són els que provoquen la ruptura de famílies i de la convivència”.

Precisament, en la proposició no de llei s’insta el Congrés a reconèixer que “l’actitud irresponsable dels partits independentistes ha perjudicat la situació econòmica i social a Catalunya que està afectant el creixement i l’ocupació a Catalunya i, indirectament, la resta d’Espanya”.

Segons argumenta el PP, abans del referèndum de l’1 d’octubre, Catalunya liderava el creixement econòmic de les comunitats i creava més ocupació que la mitjana nacional, però “la incertesa” provocada pels independentistes “està deteriorant l’entorn econòmic català i entorpint la recuperació”.

“A més d’aquest dany directe, el secessionisme, en utilitzar arguments basats en el menyspreu o l’odi a la resta d’Espanya, està generant altres danys col·laterals: les empreses catalanes, tant si han canviat el seu domicili com si no, semblen estar patint un boicot comercial a la resta del país per part d’alguns consumidors”, afegeix la iniciativa del PP.

Dinar en suport a la marca Espanya

Així les coses, el PP crida a “donar suport a tots els productes ’Marca Espanya’, inclosos per això els catalans, sense que s’exerceixi cap discriminació, ni cap tipus de boicot cap a ells”.

Al seu parer, “ha de rebutjar-se qualsevol pràctica de boicot als productes produïts a Catalunya com a forma d’expressar un rebuig al secessionisme”, perquè “aquesta pràctica comporta la mateixa divisió que l’independentisme i ens allunya d’aquest projecte comú que és Espanya”.

“Les finances catalanes no se sostindrien sense el suport de la resta de la Nació. Els ciutadans catalans, en la seva gran majoria de bona fe, no es mereixen carregar amb les conseqüències de la irresponsabilitat d’uns pocs”, proclama la proposició no de llei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia