Política

Setge al procés sobiranista

presos polítics

Temor per la possibilitat que augmenti la xifra de presos polítics després de la providència del Suprem

L’Associació Catalana de Drets Civils es va “enfonsar” quan va conèixer la interlocutòria del jutge Llarena

Els membres de l’Associació Catalana de Drets Civils temen que aviat siguin més de quinze famílies les que en formin part. L’entitat va néixer a finals de novembre per atendre les diferents necessitats que tenen els familiars dels líders polítics i socials catalans que estan a la presó. Una de les integrants de l’entitat, Betona Comín, ha explicat en la presentació de l’entitat a Girona que “pot passar” que siguin més per les investigacions de la providència del Tribunal Suprem anunciades aquest dilluns que afecten al comitè estratègic creat per impulsar el procés independentista i en referència a la investigació de la Mesa del Parlament ja iniciada.

“Aquesta associació permet crear també una xarxa personal entre les famílies afectades”, segons ha explicat la presidenta Meritxell Lluís. Lluís ha fet una crida a “seguir enviant cartes” a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart perquè per a ells “cada carta” suposa “un alè d’esperança”.

Lluís ha explicat que els familiars estan “ferms, serens i tristos”. “Quan vam veure la interlocutòria el passat dilluns ens vam enfonsar”, ha explicat la presidenta i parella de Josep Rull. Tot i que el seu marit va sortir al carrer lamenta que “hem passat de deu presos polítics a quatre”.

A llarg termini

L’entitat entén que el procés judicial i l’amenaça de la presó es pot estendre a més persones i té por que la situació es prolongui en el temps ja que fins ara només s’han pres mesures cautelars. Per això, la idea que tenen és fer una previsió mensual de les possibles despeses de les famílies. “Atenem cas per cas perquè les situacions són molt diferents segons la realitat personal”, explica la tresorera Diana Riba.

Riba ha detallat que una visita amb cotxe fins a Madrid els pot costar uns 350 euros i que un bitllet a Brussel·les “pot sortir encara més car”. Riba recorda que a les presons poden fer fins a sis visites mensuals i que no volen perdre l’oportunitat d’estar amb la seva parella. Les visites familiars, segons ha explicat, duren “uns quaranta minuts”.

“L’entrada inicial va ser molt bona”, explica Riba per les aportacions fetes al compte corrent que han obert. Des de la seva pàgina web, l’Associació Catalana de Drets Civils també ofereix la possibilitat de fer aportacions amb caràcter mensual. “Sempre deixarem, com a mínim, entre un 30% i un 40% dels diners al fons”, assegura, “perquè cal pensar a llarg termini i no només mes a mes”.

Durant la presentació de l’associació a Girona, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha fet una crida a la col·laboració ciutadana. “El ’No esteu sols’ no pot ser només un lema i s’ha de demostrar amb fets”, ha assegurat. Diverses organitzacions independentistes de la ciutat organitzaran actes properament per recollir diners per ajudar a aquesta entitat i per a la caixa de resistència que ja ha pagat les fiances imposades per la justícia espanyola en els diferents processos oberts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri