Política

ELECCIONS 21-D

Puigdemont diu que Iceta representarà sempre el 155

En directe, al míting de Junts per Catalunya a Girona, repta el cap de llista del PSC a acceptar els resultats del 21-D per “reconciliar-se amb la història”

Li retreu el suport als empresonaments

A la seva ciutat i “davant de la seva gent”, el cap de llista de Junts per Catalunya i president a l’exili, Carles Puigdemont, va denunciar el suport del PSC, al PP i a Cs. En connexió en directe des de Brussel·les, al final del míting a l’Auditori de Girona, ple a vessar, Puigdemont va referir-se al presidenciable del PSC, com a “Miquel-155-Iceta”. Li va recordar que “representarà sempre el 155, que seran sempre les lleixes buides del Museu de Lleida”. “L’has feta tan grossa, Miquel, que la dimissió te la demanarà la vergonya d’haver empès els empresonaments, l’exili, d’haver anat al costat dels que volen dividir els catalans o de portar a les llistes representants d’entitats molt fosques”, va exclamar Puigdemont, enmig d’aplaudiments. Puigdemont va dir que Iceta només té l’oportunitat “de reconciliar-se amb la història si accepta el resultat del 21-D”. En un to abrandat, li va recordar que, “si surt derrotat el bloc del 155, democràticament Iceta s’hauria de retirar”. I hi va afegir que els resultats del 21-D significaran la victòria de la “República dels ciutadans”.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que va obrir l’acte, es va a dirigir als que volen votar Cs per preguntar-los si de debò estan a favor de “destruir” la cohesió social i la convivència.

Ginesta i Sangtraït

El número sis de la llista per Barcelona, Josep Rull, va agrair “l’escalf” que rep de la gent en aquests actes. El conseller va relatar l’experiència a la presó i el suport de les cartes rebudes de fora de Catalunya, en especial una d’Astúries. El remitent li feia saber que “no era independentista però que era demòcrata” i que considerava una injustícia el que estava passant. Rull va evocar el color groc com a símbol de llibertat tot citant el poeta Joan Maragall que deia que “Catalunya és Catalunya perquè fa olor de ginesta”. La cap de llista gironina de Junts per Catalunya, Gemma Geis, en canvi, va triar la cançó d’El vol de l’home ocell, de Sangraït, per lloar la figura de Puigdemont. Geis va recalcar que són unes “eleccions excepcionals” i que “cal guanyar-les perquè estan liquidant l’autogovern de Catalunya”. ”No podem legalitzar el 155”, va concloure. L’exconsellera del PSC Marina Geli va dir que “no reconeixia el PSC” i que el dia que va triar “sobirania” ho va fer per poder-se mirar al mirall. El número cinc de la llista de Girona, Lluís Guinó, va subratllar que no valen “equidistàncies” ni “crides al vot útil” –com fa ERC–, ja que l’únic vot útil és Carles Puigdemont.

LA FRASE

L’has feta tan grossa, Miquel, que la dimissió te la demanarà la vergonya d’haver empès l’exili i els empresonaments
Carles Puigdemont


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que doni les mateixes oportunitats a totes les comarques

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona