Política

ELECCIONS 21-D

L’Estat espanyol garanteix que les eleccions del 21-D seran “absolutament netes”

La vicepresidenta espanyola informa sobre la suposada ingerència russa a Catalunya en una reunió a porta tancada i amb tensió entre partits

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha garantit que les eleccions del 21-D seran “absolutament netes” i considera que “no és assumible” posar-ho en qüestió. Sáenz de Santamaría ha explicat que hi ha un grup de treball entre el Ministeri de l’Interior i les secretaries d’Estat de Comunicació i Administracions Públiques amb experts del Centre de Criptologia Nacional per garantir que l’empresa responsable del recompte treballa sense cap alteració ni ingerència. “Si en alguna cosa té experiència el país és en celebrar eleccions amb absoluta neteja i així es farà sempre”, ha manifestat. La vicepresidenta ha estat reunida prop de tres hores amb els portaveus del grups per informar a la comissió de secrets d’Estat sobre les suposades ingerències russes a Catalunya. Ho ha fet a petició del PSOE i la reunió s’ha celebrat a porta tancada. Fonts coneixedores del contingut de la reunió, han afirmat que ha estat “molt tensa”. Un dels grups, a més, ha afirmat que el 80% de la informació que s’ha facilitat hauria de ser pública. Text

La vicepresidenta del govern espanyol ha comparegut a la comissió –a porta tancada- per informar els grups polítics del Congrés sobre la suposada ingerència russa en el conflicte polític de Catalunya. La vicepresidenta ha demanat comparèixer a petició pròpia, arran de petició del PSOE que vola que l’Estat informés sobre aquests suposats perfils falsos que denuncia el govern espanyol i que haurien estat “intoxicant” en la situació política catalana.

A la reunió hi ha assistit els portaveus de tots els grups i no ha transcendit res del contingut de la trobada, que ha durat pràcticament tres hores. A la sortida, la vicepresidenta recordava que, per llei, els diputats estan obligats a no revelar res del que es comenti en aquestes comissions i que, per tant, no faria cap valoració al respecte. “Agraeixo a tots els grups l’interès, és bo, i em quedo amb la preocupació compartida per tots per la ciberseguretat i la necessitat de reforçar els elements”, s’ha limitat a comentar.

Fonts coneixedores de la reunió, però, han apuntat que ha estat molt tensa i que hi ha hagut també una llarga discussió per decidir si es podia explicar públicament algun dels temes tractats. Finalment, però, s’ha acordat que no, tot i que hi ha hagut un portaveu que ha expressat l’opinió de que el 80% de les coses que s’han discutit haurien de ser públiques.

També ha parlat a la sortida la portaveu de Podem, Irene Montero, que ha assegurat que no entraria en valoracions però ha recordat el posicionament del seu grup en aquest assumpte, que ha reconegut que “preocupa a tots els grups”. Montero també ha dit que estaran alerta perquè acusen el PP “d’usar l’argument de la seguretat per vulnerar drets fonamentals”, com ha fet amb la ’Llei mordaça’, segons Montero.

Recompte de vots sense ingerències

Ara bé, si ha volgut deixar clar que no es pot posar en dubte que les eleccions del 21-D seran segures. Segons ha dit, “no és assumible” sembrar dubtes al respecte d’aquesta qüestió i ha explicat que hi ha un grup de treball que vetlla pel recompte dels vots i que també ho fa de la mà de personal de la Generalitat “que tantes eleccions han organitzat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona