Política

eleccions 21-D

partits

Units per Avançar

Dates: 21 d’octubre del 2017

Història: El partit va néixer a partir de les reflexions de la Fundació Coll i Alentorn, recollides en un document titular El centre catalanista: entelèquia, realitat o necessitat, amb el suport de destacades personalitats de la societat civil. El formen antics integrants d’UDC després de la liquidació d’aquest partit, anunciada el març del 2017.

Ideari: En la seva declaració fundacional es defineix com un moviment democràtic que es proposa recollir el millor del catalanisme, el centre polític, de l’esperit federalista europeu i del pensament polític humanista socialcristià. També defensa un millor encaix de Catalunya a Espanya, tot excloent la independència. Es defineix com “un partit catalanista i de centre amb tres prioritats: la cohesió social, l’estabilitat econòmica i la millora del nostre autogovern”.

Eleccions: El 8 de novembre del 2017 va fer pública una aliança temporal amb el PSC per a les eleccions del 21-D. El nom escollit és Aliança pel Seny i pel Catalanisme, i ha comportat la integració de Ramon Espadaler com a número 3 per Barcelona, Montserrat Surroca com a número 2 per Girona, David Pàmpols com a 3 per Lleida i Joan Caballol com a 3 per Tarragona, com a noms més destacats.

Dirigents destacats: Oriol Molins (president), Ignasi Rafel (vicepresident), Jordi Cerezuela (secretari d’organització), Carlos Losada (portaveu), Montserrat Surroca (vocal comitè directiu i candidata), Conxita Tarruella, Ramon Espadaler i Fèlix Riera.

Web i xarxes socials:

https://www.unitsperavancar.cat/

@UnitsCat

https://www.facebook.com/unitsperavancar/



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.