Política

Eleccions 21-D

Mélenchon avisa que la pàtria no pot ser una camisa de força

Domènech retreu a ERC que vulgui fer president un Puigdemont que té per model Israel

El cap de llista de Catalunya en Comú-Podem acusa els republicans d’estar habituats a doblegar-se a la dreta

La campanya s’afrancesa. Xavier Domènech va portar ahir a Badalona el líder de l’esquerra radical francesa, Jean-Luc Mélenchon, que va superar el Partit Socialista a les darreres eleccions presidencials, en un moment en què l’exprimer ministre socialista d’aquell país Manuel Valls es passeja per Catalunya fent campanya per Ciutadans i pel PP. Mélenchon va denunciar l’existència de presos polítics a l’Estat espanyol en el míting més internacional dels comuns en campanya, amb La marsellesa inclosa. “Som progressistes, alguns revolucionaris, però som demòcrates. Convencem, no martiritzem, no arrestem, no posem la gent que no està d’acord amb nosaltres a la presó, com va passar aquí. Estan a la presó per la seva opinió política, això és insuportable”, va lamentar amb un castellà acceptable el líder de França Insubmisa. “La pàtria, la nació, no pot ser una camisa de força”, va rematar.

El cap de llista de Catalunya en Comú-Podem va furgar en el fracàs del socialisme francès i en el viratge de Valls cap al centre(dreta) d’Emmanuel Macron. “Manuel Valls, socialista, aquell que va aprovar una reforma laboral a França que va copiar d’M. Rajoy, va venir a Catalunya primer a fer campanya per Ciutadans i avui pel PP, assenyalant el camí perillós del socialisme quan es converteix en un vot per a Arrimadas”, va relligar Domènech.

Al fil de l’actualitat internacional arran del reconeixement de Jerusalem com a capital de l’estat d’Israel per part dels Estats Units, el líder dels comuns va acusar ERC de pretendre construir majories amb un president Puigdemont “que ens explica que el model de Catalunya és l’estat d’Israel, que ens explica que el dret de decidir pot servir per als catalans, però no per als palestins”. L’historiador sabadellenc va advertir a la número 2 republicana, Marta Rovira, que els comuns no permetran un govern amb la llista de Puigdemont: “Esteu tan acostumats a doblegar-vos a la dreta que us penseu que nosaltres també ho farem donant suport al PDeCAT. Això no passarà mai.”

La número 3 de la llista, Jéssica Albiach, de Podem, va acusar Puigdemont d’haver votat en contra de l’autodeterminació del Kurdistan i del Sàhara i li va exigir coherència: “Catalunya no té res en comú amb Israel i sempre estarem al costat de Palestina, el Kurdistan, el Sàhara i de qualsevol altre poble que lluiti per més democràcia i dignitat.”

L’escriptor i acadèmic d’esquerra de moda al Regne Unit, Owen Jones, que ja va acompanyar dijous Domènech a la plaça de la Universitat, va tornar a intervenir, però aquest cop sí que va fer referència a la crisi entre Catalunya i Espanya. “No dono suport a la independència escocesa, però sí al dret de decidir. Lluitaré apassionadament pel dret dedecidir. És un atac directe a la democràcia i contra els demòcrates de tot el món el que ha fet Rajoy aquí. Vergonya!”, va cridar.

D’altra banda. l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que tanca la llista per Barcelona, es va arremangar ahir en un moment en què les enquestes no són generoses amb els comuns i va fer acte de presència en un míting al qual no estava previst que assistís. La líder de Catalunya en Comú va advocar per posar fi a la corrupció i al 3% en un discurs en què va reclamar més autogovern i la llibertat dels presos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona