Política

Borrell a Iceta: “Està bé cosir ferides però abans s’han de desinfectar”

El socialista es mostra convençut que l’independentisme perdrà la majoria i insta el candidat del PSC a “desprocessar” el país

L’expresident del Parlament europeu acusa Junqueras de dividir la societat el bé i el mal

El veterà dirigent socialista i expresident del Parlament europeu Josep Borrell ha reconegut aquest divendres la voluntat del candidat del PSC, Miquel Iceta, de cosir ferides a Catalunya. Ara bé, li ha recordat que abans de tancar-les “s’han de desinfectar”.

En un míting del PSC a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), el socialista s’ha mostrat convençut que l’independentisme no revalidarà la majoria al Parlament en les properes eleccions i ha instat Iceta a “desprocessar” el país.

L’expresident del Parlament europeu ha considerat que Catalunya es troba en un “forat” i ha apuntat que els dirigents independentistes “l’han fet molt grossa”. Ha afegit que, com no és tan bona persona com Iceta, creu que el que s’ha de fer abans de cosir ferides és “desinfectar-les” perquè la societat no pot continuar endavant si el 40% pensa que estaria millor fora. Segons ell, Catalunya és “un país malalt” i ha avisat que si no es desinfecten les ferides “es podreixen”.

Borrell ha criticat que durant el procés els dirigents independentistes van dir per exemple que les empreses no marxarien i que Europa reconeixeria la independència de Catalunya, dos punts que ha dit que s’ha demostrat que no eren certs. “Marxen les empreses, no ens reconeixen i se’ns tanca el mercat espanyol però hi ha gent que sembla que no vulgui adonar-se’n”, ha incidit. Ho ha qualificat tot plegat de “carnestoltes” i ha lamentat que Catalunya ha quedat “ridiculitzada”.

El polític socialista ha carregat contra el candidat d’ERC, Oriol Junqueras, a qui ha anomenat irònicament de “mossèn” i li ha retret que digui que amb les eleccions del 21-D “s’ha d’escollir entre el bé i el mal”. “Nosaltres serem el mal”, ha apuntat. Borrell ha rebutjat aquesta categories “tel·lúriques” que “existien abans de la democràcia” i ha afegit que després es van acceptar els matisos.

En aquesta línia, ha dit que no reconeix “cap superioritat moral a l’independentisme”. “No són millor que nosaltres, no s’estimen més Catalunya”, ha assegurat. Ha afegit que alguns tenen un enamorament “neuròtic” i ha alertat que “hi ha amors que maten”.

D’altra banda, ha reclamat que no es “banalitzi” el Franquisme i no es compari el que va suposar amb el que està passant ara. Segons ell, en l’actualitat “no hi ha presos polítics” a l’Estat espanyol.

Sobre Cs i PP, ha reconegut que també estan en contra de l’independentisme però els ha acusat de no oferir “res que no sigui la confrontació” i que així no s’arreglarà el problema.

El socialista ha erigit Iceta com l’únic capaç de portar la solució a la situació actual però ha reconegut que “caldrà treballar” per buscar una alternativa “que no serà immediata” i que requeria “concessions” de tothom. Ha reconegut, però, que aconseguir una victòria del socialisme primer cal atraure els desencisats amb el PSC que els van deixar de votar.

Crítiques a TV3

Borrell ha aprofitat per criticar TV3, a qui ha acusat de “bombardejar dia i nit amb el mateix missatge”. “Si només mirés TV3 potser fins i tot jo seria independentista”, ha apuntat.

No ha estat l’únic, prèviament el número nou per Barcelona David Pérez ha explicat que es troba per carrer gent que crítica la situació actual i, entre d’altres, el tractament que dona la televisió pública. Segons la seva opinió, és cert que TV3 és “un instrument clar a favor del processisme” i ha alertat que o bé guanya el PSC “o no s’arregla TV3”. “Hem de guanyar per posar ordre a TV3 i que sigui plural i de tots”, ha manifestat.

Aquest ha estat el primer dels actes de Borrell en aquesta campanya electoral, que tindrà una agenda pròpia durant els propers dies per mostrar el seu suport a la candidatura d’Iceta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona