Política

Eleccions 21-D

Sànchez demana el vot per avançar cap a l’estat català

El número dos de JxCat irromp en la campanya i qualifica de “ximples útils” de Rajoy els candidats del 155

Puigdemont es compromet des de l’exili a desplegar la República “amb tots els efectes”

Junts per Catalunya va intentar ahir impulsar definitivament la seva campanya per aconseguir guanyar els comicis amb la irrupció de Jordi Sànchez a través d’una gravació telefònica des de la presó de Soto del Real. En el míting central de la candidatura al pavelló barceloní de la Vall d’Hebron, l’expresident de l’ANC i número dos per Barcelona de JxCat es va afegir a la rutinària connexió virtual amb Carles Puigdemont, en una campanya anòmala en què el president de la Generalitat intervé diverses vegades diàriament a través de la pantalla. Sànchez ho feia amb un missatge d’àudio enregistrat, el primer des que va ser empresonat, fa dos mesos. L’expresident de l’ANC va demanar el vot per JxCat –el “de la dignitat del nostre país”, va assegurar– i va garantir que, si la llista de Puigdemont guanya dijous les eleccions, continuaran “treballant perquè Catalunya sigui un país independent”. A més, Sànchez va remarcar que “l’únic adversari polític de veritat es diu Mariano Rajoy” i va qualificar de “ximples útils” els candidats de Cs, el PSC i el mateix PP, Inés Arrimadas, Miquel Iceta i Xavier García Albiol.

“L’única victòria que Rajoy no podrà amagar ni podrà manipular és la victòria del president Puigdemont”, va dir, convençut que tenen aquesta possibilitat “a tocar dels dits”. El van seguir nombrosos crits de “llibertat” al pavelló, on, segons JxCat, es van aplegar 3.000 persones. També va intervenir des de Madrid la dona del conseller d’Interior, Laura Masvidal, que va llegir un missatge de Joaquim Forn: “Guanyarem les eleccions, és la millor resposta al 155.” Hi van desfilar els candidats de les quatre llistes, la majoria amb llaços i peces grogues. Puigdemont, en una connexió en directe des de la capital belga, es va comprometre a construir la República i va insistir a reclamar a l’electorat que voti amb “mentalitat d’estat”, i no pas amb “mentalitat d’autonomia derrotada, vençuda i resignada”, per demostrar així que la ciutadania es manté “dempeus”.

Al matí, en un acte de suport de personalitats i representants de la societat civil a la candidatura, el cap de cartell de JxCat va defensar el seu paper a la capital comunitària per a la internacionalització del procés. El president de la Generalitat considera, a més, que una victòria de Junts per Catalunya afavoriria l’impacte internacional del conflicte català. “Gestionar un resultat contundent des d’aquesta internacionalització és enormement beneficiós per poder desplegar la República amb tots els efectes”, va assegurar, i va posar en relleu el missatge per al món que suposaria que el president destituït fos també el president electe en unes eleccions convocades per Rajoy.

Tot i que les últimes enquestes pronostiquen que ERC guanyaria els comicis frec a frec amb Cs, i situen a més distància la candidatura del president, Puigdemont va afirmar que poden guanyar les eleccions “folgadament” si “no s’abaixa la guàrdia”, tenint en compte, va dir, que cada setmana pugen “tres o quatre punts”. En l’acte, el president de la Generalitat va rebre el suport, entre d’altres, de l’actriu Lloll Bertran, de l’actor Pep Cruz, de l’alpinista Ferran Latorre, de l’economista Miquel Puig i de la presidenta del consell d’administració del TNC, Neus Aranda.

LA FRASE

Ara que el món de veritat ens mira, ara tenim l’oportunitat d’enviar un missatge nítid: no ens rendim
Carles Puigdemont
PRESIDENT DE LA GENERALITAT I CANDIDAT DE JXCAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona