Política

Eleccions 21-D

Puigdemont demana el vot com a antídot als que “desinfecten”

Junts per Catalunya remarca que Puigdemont s’ha de mantenir com a president

Represàlies a Jordi Sànchez

El candidat de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, va afirmar ahir al vespre que els caps de llista de Ciutadans, el PSC i el PPC no podran aguantar la mirada al número dos de la llista, l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez, quan entri com a diputat al Parlament. En una videoconferència des de Brussel·les per al míting de Tarragona de Junts per Catalunya, Puigdemont va retreure al PSC que hagi passat de “som una nació” a “som una infecció”, amb referència a les paraules del dirigent socialista Josep Borrell, que qualificava així els independentistes. El president destituït ha exigit al candidat Miquel Iceta que demani disculpes a tots els catalans. Eusebi Campdepadrós, exdirigent d’Esquerra i cap de llista a Tarragona de Junts per Catalunya, ha criticat que el PSC hagi donat suport al 155 després d’haver ajudat a consolidar els “grans consensos” del país.

A l’acte, celebrat al moll de Costa de Tarragona, hi van assistir un miler de persones. El número quatre de la llista de Barcelona, Jordi Turull, va aprofitar per respondre a la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, que ahir al matí es va vantar d’haver “escapçat” els líders d’ERC i JxCat, i va demanar el vot per “continuar liquidant l’independentisme”. Per contra, Turull va sentenciar que, tot i els empresonaments, “no podran escapçar mai la voluntat del poble i, si no ho va poder fer Franco, no ho faran els seus hereus”. També va avisar Esquerra que aquestes eleccions no van sobre quin partit les guanya, sinó sobre qui entra al Palau de la Generalitat. Així, Turull va asseverar que l’únic pla és que el cap de llista de la seva candidatura, Carles Puigdemont, sigui president.

Durant el míting, es va tornar a reproduir l’àudio gravat per a l’acte de divendres a Barcelona de Jordi Sànchez. L’expresident de l’ANC i ara número dos en la llista de Puigdemont va explicar, a través del seu advocat, que la gravació li ha comportat “represàlies”. La directora de campanya, Elsa Artadi, va assegurar que havien canviat Jordi Sànchez de mòdul a la presó de Soto del Real, on ahir va fer dos mesos que està tancat, com a represàlia per la gravació. Artadi va denunciar que es tracta d’una “vulneració dels drets” de Sànchez, ja que l’han volgut “castigar” i “reprimir”. Segons ella, Jordi Sànchez “no fa coses il·legals, però sí que té dret a trucar per telèfon i a participar en campanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona