Política

eleccions 21-D

Rajoy contrasta les “protestes i queixes” de l’independentisme a les “inversions” constants que fa el PP a Catalunya

“No hi pot haver ni a Catalunya ni a cap altre lloc d’Espanya un govern que pretengui liquidar la Constitució i l’Estatut”, avisa el president espanyol

Millo acusa el govern de Puigdemont d’haver actuat com a “dictadors totalitaris”

El president del govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, ha advertit aquest dimarts els independentistes que “jugar a dividir i separar és emprendre un camí al passat que tots crèiem feliçment superat”.

En un dinar-míting a Girona, ha alertat que “no es pot repetir” un govern com el de Carles Puigdemont, i ha contraposat la “queixa” i les “protestes” dels independentistes a les “inversions” del seu executiu. Mentre uns protesten, ha dit, “nosaltres seguirem fent infraestructures i la pròxima que inaugurarem serà el corredor mediterrani”.

En una demarcació on el PP va obtenir 30.000 vots a les generals, Rajoy ha apel·lat de nou al vot per a la seva formació com un valor “segur” que permetrà defensar al Parlament el mateix que al Congrés. En aquest sentit ha demanat un “últim esforç” de la campanya i ha insistit que sense un PP fort al Parlament no es podrà construir “una alternativa” a la Generalitat.

Pressió a periodistes

Davant les prop de 100 persones que el PP ha reunit a Girona, Rajoy ha assegurat que Catalunya necessita un “govern constitucional” perquè hi ha “moltíssims més catalans que independentistes”. Ha acusat el govern de Puigdemont de pretendre “liquidar la Constitució” i haver pressionat “periodistes, jutges i ciutadans que no pensaven com ells” per “imposar-los la seva voluntat”.

Unes actituds i una manera de governar que “no es pot repetir”. Segons Rajoy, després de l’aplicació del 155 “ja sabem tots què és el que no s’ha de fer i el que cal combatre”. “No hi pot haver ni a Catalunya ni a cap altre lloc d’Espanya un govern que pretengui liquidar la Constitució i l’Estatut, que se salti la llei i en presumeixi, que no respecti les sentències del TC i del conjunt dels tribunals de justícia, que impedeixi a l’oposició fer la seva tasca, i que enganyi la gent”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha acusat l’independentisme de pretendre traspassar al govern de Madrid la responsabilitat de la seva gestió i de no haver volgut negociar qüestions com el finançament. “L’únic diàleg que van plantejar és el de referèndum sí i independència sí, i jo els dic que independència no perquè ho diu la Constitució i la majoria dels espanyols”.

Rajoy ha aprofitat l’acte per recordar que ell va acompanyar el rei Felip VI a inaugurar el TGV a Girona, on els va rebre “un alcalde”, en referència a Carles Puigdemont, que “es va queixar, va protestar”. Els independentistes, segons Rajoy, “segueixen queixant-se i protestant”, i mentrestant el seu govern “seguirem fent infraestructures”. “La pròxima serà el corredor mediterrani”, ha dit.

Ha fet aquestes manifestacions a un míting amb el candidat a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i la cap de llista del PP de Catalunya per Girona, Maria Àngels Olmedo. Millo ha afirmat que el govern de Puigdemont “no ha estat democràtic” i ha actuat com a “dictadors totalitaris” i amb “tirania”.

Albiol, per la seva banda, ha citat el TGV com a exemple de “l’esforç” que el govern espanyol ha fet “per Catalunya i per Girona” i ha contraposat aquest fet a les “queixes contents” dels independentistes per la “manca d’inversió”.

Segons Albiol, “aquestes demandes són absolutament falses, i si hi ha un govern que ha invertit a Catalunya i creu en aquesta terra és el govern del PP”. “No acceptarem que s’intenti manipular i girar la realitat d’aquesta terra”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona