Política

Rajoy defensa un pacte amb Cs i el PSC per cosir ferides

El president del govern espanyol tanca la campanya dels populars en un espai que va ser simbòlic el 9-N

Albiol afirma que només el PP s’ha trencat la cara per defensar qui se sent català i espanyol

El PP va tancar ahir la campanya en presència de Mariano Rajoy i ho va fer amb un sopar que va reunir prop d’un miler de persones al mateix pavelló de la Fira de Barcelona on el 9-N es va instal·lar el centre internacional de premsa. Rajoy va posar l’accent en els valors d’“unitat, democràcia i concòrdia” que representen els populars, una formació que aspira a ser decisiva en el nou arc parlamentari malgrat que les enquestes no ballen al seu so. El president del govern espanyol es va adreçar als presents per animar-los a sentir-se orgullosos de defensar els darrers mesos els valors que representa el PP i els va demanar que aprofitin les darreres hores per atreure el vot indecís, tot recordant que en algunes demarcacions pot haver-hi un escó ballant entre populars i independentistes.

Mariano Rajoy va allargar la mà a Catalunya, en nom de tots els espanyols, dient: “Us ajudarem a construir un futur millor” i, conscient que els populars no poden ni ensumar la presidència de la Generalitat, va subratllar que el més important dijous és que el bloc constitucionalista s’imposi. Aquest bloc, hi va afegir, és el que “permetrà cosir ferides” i impedirà que els independentistes “se’n surtin”.

D’altra banda, Rajoy va presumir un cop més de l’aplicació de l’article 155 i va ressaltar les qualitats del candidat del PPC, Xavier García Albiol, “l’únic que va fer costat a les forces de seguretat de l’Estat quan eren atacades, mentre d’altres feien piulades al Twitter des de casa seva”. Finalment, es va comprometre a fer que tornin les empreses que han traslladat la seva seu social i es va mostrar “obert al diàleg però sense acceptar imposicions”.

Per la seva banda, García Albiol es va mostrar convençut que les eleccions de demà situaran el PP “en una posició decisiva per dir prou al radicalisme dels independentistes”, alhora que va manifestar que ara toca “triar entre la democràcia que representa el PP o el caos, el conflicte i la divisió que representen els independentistes”. “Si algú s’ha trencat la cara a Catalunya pels homes i les dones que se senten catalans i espanyols, aquest ha estat el PP, i ho farem les vegades que faci falta”, va reblar. També es va adreçar a Puigdemont i Junqueras: “Mireu com us heu de veure: un a la presó i l’altre a mil quilòmetres.” En la mateixa línia de Rajoy, va aclarir que ara “no es tracta de guanyar, sinó de sumar els constitucionalistes per poder portar a terme el govern alternatiu a l’independentisme”. Una alternativa que, a ulls d’Albiol, “només serà factible amb un PP fort”.

LA FRASE

El PP tindrà voluntat de diàleg a partir de divendres però no acceptarà cap imposició
Mariano Rajoy
president del govern espanyol

Una campanya venent unitat i 155

El desembarcament de ministres i del mateix president del govern espanyol com mai s’havia vist fins ara ha estat un dels factors que ha definit la campanya dels populars. Mariano Rajoy s’ha passejat per totes les demarcacions i ha intensificat la seva presència en la recta final de la campanya i fins a vuit ministres han participat en algun acte. Fins i tot hi ha qui ha repetit. També han trepitjat territori català durant aquests quinze dies tots els presidents autonòmics dels populars, els quals han volgut mostrar el seu suport al candidat Xavier García Albiol.

Amb l’aterratge dels líders espanyols, el PP ha volgut difondre una imatge d’unitat que ara volen traslladar a terres catalanes, alhora que han destacat la figura de Rajoy com a responsable últim de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i de la destitució del govern català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona