Política

judicialització del procés

Els dos regidors de la CUP detinguts avui passaran la nit a comissaria

Els regidors de la CUP es van negar a declarar pels fets de l’1-O i ara la jutgessa els vol prendre declaració demà, a les 9 hores, per la qual cosa, passaran la nit detinguts

El jutge ha desestimat un "habeas corpus" presentat pels advocats, que consideren excessiu el temps d'arrest

Milers de persones han secundat la crida i s'han concentrat a diferents punts del territori, davant dels ajuntaments. Són mostres de suport cap als dos regidors de la CUP de Reus que avui han estat detinguts pels Mossos. Han declinat, per dues vegades, declarar davant del jutge, que els investiga en relació a un suposat delicte d'incitació a l'odi i vinculat amb l'1-O. Fins que avui els han detingut. Tot i que els seus advocats han intentat, amb un "habeas corpus", escurçar el seu arrest, no ho han aconseguit, així que els dos regidors hauran de passar la nit a comissaria.

Els Mossos d’Esquadra han detingut els dos regidors de la CUP de Reus Marta Llorens i Oriol Ciurana , que s’havien negat a anar a declarar dues vegades davant el jutge arran de les mobilitzacions de l’1-O. A un quart d’una dos agents de paisà han entrat a l’Ajuntament, han identificat i detingut els dos edils i han sortit per una porta del darrera, segons fonts de la CUP. La jutgessa els vol prendre declaració demà dijous a les 9 hores i, per tant, passaran la nit detinguts. La CUP ha fet una crida a través de Twitter: "Concentració se suport avui a les 20 h davant l'Ajuntament de Reus i de tots els ajuntaments de les capitals de comarca del país." De fet, ja hi ha una concentració de protesta davant de la comissaria i els Mossos d'Esquadra han muntat un cordó policial.

En el moment de l’arrest a la plaça de l’Ajuntament hi havia una nova concentració dels ’avis de Reus’ reclamant la llibertat dels polítics empresonats. Els dos detinguts es troben a la comissaria dels Mossos de Reus, a l’espera de la seva declaració davant el jutge, demà dijous a les 9 del matí.

La titular del jutjat d’instrucció número 2 de Reus ha ordenat la detenció de tots dos, ja que no han comparegut en les dues ocasions en les quals han estat citats “en temps i forma”, i que siguin conduïts al jutjat el 28 de desembre, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El tribunal ha assenyalat que la detenció dels dos regidors només té l’efecte de què siguin conduïts davant l’autoritat judicial en la qualitat d’investigats.

El jutjat número 2 de Reus investiga els incidents a principi d’octubre davant l’hotel d’aquesta localitat que allotjava membres de la Policia Nacional desplaçats a Catalunya per participar en el dispositiu relacionat amb el referèndum il·legal de l’1 d’octubre passat.

Uns centenars persones s’ha concentrat avui dimecres a la porta dels jutjats -i més d'un miler a l'Ajuntament, aquest vespre-, per donar suport als regidors, entre ells, l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer (PDeCAT), també investigat en la mateixa causa per un delicte d’incitació a l’odi.

Tant Marta Llorens com Oriol Ciurana han coincidit a dir que “no reconeixen” la justícia espanyola i que prosseguiran amb la seva activitat normal. “La repressió segueix; estem encausades per fer ús de la llibertat d’expressió i a manifestar-nos, però ho tornaríem a fer i ho repetiríem les vegades que sigui necessari”, ha dit Llorens.

“Que vinguin que saben on som, saben on vivim i on treballem”, ha assegurat l’edil cupaire Oriol Ciurana aquest matí. Segons Ciurana, la justícia espanyola “ni els representa ni els identifica” i ha criticat que el delicte d’incitació a l’odi pel qual se’ls investiga, és una peça més de la “maquinària de repressió” de l’estat espanyol.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha defensat l’actuació de la jutgessa que ha ordenat la detenció: “Si haguessin anat a declarar, no s’hagués produït l’ordre de detenció” sobre la qual la jutgessa té, al seu entendre, “la potestat i fins i tot l’obligació” de dictar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Manos Limpias admet que la seva denúncia es basa només en informacions periodístiques

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona