Política

Eleccions 21-D

ERC anima la CUP a fer “un pas més” per implicar-se en el govern

Sergi Sabrià assegura que estan disposats a parlar amb els cupaires de la cessió d’un diputat perquè puguin formar grup propi

Els republicans també aspiren a arribar a acords amb els comuns al llarg de la legislatura

ERC veuria amb bons ulls que la CUP fes “un pas més” per implicar-se en el govern en la propera legislatura. Els republicans també aspiren a arribar a punts d’acord amb els comuns, tot i que aquests no tenen perquè assolir-se abans del 17 de gener quan es constitueixi el Parlament sinó que es poden desenvolupar “sense excessiva pressa”.

En una entrevista a l’ACN, el portaveu d’Esquerra, Sergi Sabrià, s’ha mostrat “molt content” del treball fet amb la CUP fins ara però ha assegurat que estarien encantats de valorar que els cupaires facin un pas més en aquesta legislatura amb una implicació no només parlamentària com s’ha produït en les anteriors legislatures sinó també al govern. El republicà ha assegurat seria que aquest pas seria “molt benvingut” i, segurament, “bo per a tothom”.

El republicà ha assegurat que estan disposats a parlar amb els cupaires “tant com calgui per veure fins on volen ser-hi aquesta vegada”. “No només travar l’estabilitat des del Parlament com ha passat en anteriors vegades, sinó que si hi ha la possibilitat de fer un pas més i que aquesta estabilitat vingui també des de la implicació al govern, estaríem disposats a parlar-ne”, ha declarat.

També s’ha mostrat “disposat a parlar” sobre la cessió d’un diputat a la CUP per tal que pugui tenir grup parlamentari propi i no quedar-se al grup mixt amb els quatre diputats assolits el 21-D. Tot i això, ha apuntat que el reglament del Parlament és “una mica més complex” que el del Congrés o el Senat, on que és habitual cedir diputats. Sabrià ha inexplicat que la cessió dels diputats “té efectes fins a finals de legislatura” però per als republicans és “perfectament parlable si la CUP ho planteja”.

Sobre el paper de la CUP en les negociacions per a la investidura, el portaveu d’ERC ha explicat que fins ara les negociacions han estat bilaterals i creu que “probablement en els propers dies” es puguin alternar aquests contactes bilaterals amb d’altres entre les tres parts. “És obvi que necessitem un acord a tres, és bo compartir taula tots plegats i buscar acords a tres”, ha manifestat. En aquest aspecte, ha assegurat que tots estan “bastant alineats i convençuts” sobre la necessitat de l’acord i assegura que els punts de partida “són bons”.

Acords amb els comuns

D’altra banda, ha afirmat que per a ERC és “pràcticament una obsessió” continuar eixamplant l’independentisme i els comuns tenen “part important” en aquesta qüestió. El portaveu ha dit que són conscients que part del creixement de l’independentisme ve d’aquest espai, de ciutadans que han deixat de votar els comuns, que es presentaven amb la candidatura Catalunya en Comú - Podem el passat 21-D, perquè aquests “no s’han mullat prou”. Per això, esperen poder acompanyar-los “a sortir de l’indefinició” però principalment ha apuntat a les coincidències socials amb ells.

Ha afirat que hi ha molts projectes que es poden portar a terme “conjuntament” amb els comuns, ja que comparteixen una manera de fer política “republicana”, com per exemple la lluita contra els desnonaments o la pobresa energètica. El portaveu no ha concretat quins podrien ser aquests punts d’acord i reconeix que no hi ha “excessiva pressa” en aquest sentit. “Però segur que ve una etapa on els acords amb l’entorn de Podem i els comuns han de ser permanents”, ha assenyalat.

Segons ell, el primer que cal és buscar un acord amb Junts per Catalunya i la CUP en termes d’investidura i govern i després “obrir-se a treballar tant com faci falta amb els comuns”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona