Política

mitjans de comunicació

TV3 estrena avui un documental sobre l’1 d’Octubre

El ‘Sense ficció’ se centra en les persones que van fer possible el referèndum

En el treball no hi surten polítics

El programa Sense ficció de TV3 emetrà avui a les 21:55 hores el documental 1-O, una crònica de la jornada del referèndum produïda per Mediapro sota la direcció de Lluís Arcarazo. El treball se centra en les persones “que van fer possible el referèndum” i es reconstrueixen escenes viscudes en diversos punts de votació amb imatges enregistrades per la productora, cedides d’altres mitjans i captades pels mateixos ciutadans amb telèfons mòbils. Hi apareixen escenes de diverses escoles de Barcelona, Arenys de Munt i Sant Julià de Ramis.

En el transcurs del documental, prenen la paraula persones diverses que relaten com van viure l’1-O, intercalades amb aportacions enregistrades al lloc dels fets. L’equip del programa ha evitat l’aparició de polítics per centrar-se en l’emotivitat “que van viure les persones”, i ara estudia com internacionalitzar el documental, ja sigui en cadenes de televisió internacionals com en festivals.

El treball, de poc més de 38 minuts de durada, comença amb imatges d’una persona que treu de casa seva una urna que tenia amagada i la porta a un dels punts de votació, mostra el moment en què arriben les urnes i la documentació electoral en diversos centres i els primers instants de la constitució dels punts. Durant els primers minuts s’aborda com es van solucionar els problemes que es van produir a l’inici de la jornada: la no recepció de notificacions i, per tant, la no designació de persones a les meses, i la caiguda dels sistemes informàtics. En els dos casos, el documental mostra com persones voluntàries van constituir les meses i van ajudar a minimitzar els inconvenients tecnològics. Cap al final, es pot veure com es va dur a terme el recompte en els punts en què la productora va fer el rodatge.

El director del documental ha apuntat que es tracta d’un treball “necessari” perquè “després de les detencions, els empresonaments, l’exili de Puigdemont i les eleccions”, l’1 d’Octubre pot haver quedat en “l’oblit” de moltes persones. Segons el seu parer, el colpidor documental pot tornar a posar en l’ordre del dia el que considera que va ser el moviment polític col·lectiu més important dels últims vuitanta anys.

LA XIFRA

21.55
és l’hora
en què s’emet, a TV3, el documental ‘1-O’, produït per Mediapro i dirigit per Lluís Arcarazo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona