Política

Carles Mundó deixa la política per “raons personals”

Havia estat assenyalat com un possible substitut de Forcadell

En la decisió també ha pesat la situació judicial

No era una de les renúncies esperades i l’anunci, ahir al matí, que el conseller de Justícia, Carles Mundó, abandonava la política va sacsejar l’escena per la qual minuts abans se l’havia vist participant en les primeres trobades del grup republicà a la cambra catalana.

Mundó havia estat assenyalat com un dels possibles substituts de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, si finalment la també diputada electa renuncia a repetir en el càrrec aquesta legislatura. Recentment, Mundó va agafar cert protagonisme durant la campanya electoral en substitució de la número dos, Marta Rovira, en alguns actes al territori.

El conseller justificava ahir la seva renúncia apel·lant a raons personals. Però fonts de la candidatura també indicaven que Mundó ha estat un dels més ferms partidaris de deixar fora de la primera línia política les persones que es van significar en la darrera legislatura fins al punt que estan sent investigades per delictes de rebel·lió i malversació i que algunes han passat per la presó o encara hi són. Una estratègia que no és compartida per tots els companys d’ideologia independentista, més partidaris alguns de focalitzar l’acció futura en la restauració dels anteriors equips de govern a les institucions de la Generalitat i del Parlament. Mundó també va ser un dels membres del govern que va donar suport al president Puigdemont quan, a l’octubre, hores abans de la declaració simbòlica de la República es plantejava la possibilitat de convocar eleccions anticipades per evitar l’aplicació del 155.

L’anunci de la renúncia de Mundó coincidia ahir, en canvi, amb la presentació per part d’Oriol Junqueras de la documentació per obtenir la condició de diputat. Dins de les files d’ERC també es preveu que una segona renúncia a l’acta de diputat podria estar protagonitzada per la consellera Meritxell Serret, si bé aquesta decisió no tindria res a veure amb el pas de Mundó d’abandonar la política.

També s’espera en els pròxims dies la decisió del també conseller Toni Comín. L’acta de diputat és propietat del candidat elegit i fonts consultades indicaven ahir que encara no estava clara la decisió que acabarà prenent Comín tenint en compte que el dia 17 està previst el ple de constitució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA