Política

LORENA ROLDÁN

DIPUTADA ELECTA DE CIUTADANS per tarragona

“Els separatistes mai més podran parlar en nom de Catalunya”

Repetirà com a diputada al Parlament en una legislatura en què desitja que es deixi enrere el procés independentista tot i que descarta la convocatòria de noves eleccions

Ciutadans defensava en campanya que el 21-D havia de posar fi al procés; què en pensa ara que els independentistes sumen majoria d’escons altra vegada?
Tenim una llei electoral injusta que dona més escons al Parlament a qui té menys vots al carrer. En qualsevol cas les regles del joc són les que són i les respectem, la pregunta és si les respectaran també els partits separatistes. El que Cs ha aconseguit en aquestes eleccions és un fet històric. Els partits separatistes han perdut percentatge de vot, suport i cohesió; mai més podran parlar en nom de tot Catalunya.
A què atribueix que Cs hagi concentrat el vot unionista?
A Ciutadans defensem el nostre projecte sense complexos, tenim molt clar que no pactarem un govern amb aquells que ens han portat fins aquí, i que necessitem una persona al capdavant de la Generalitat com Inés Arrimadas, capaç de reconstruir els ponts que els partits nacionalistes han trencat. Som una opció que posa al centre de la política les persones i es preocupa dels problemes reals.
Creu que Cs hauria de presidir la mesa del Parlament?
La mesa hauria de reflectir el resultat de les urnes i és Ciutadans qui ha guanyat les eleccions. Hem mantingut reunions amb la resta de forces per tal de fer-ho possible i per tal que no es repeteixin les barbaritats viscudes durant l’anterior legislatura. Malauradament, Podem ha tancat la porta a aquesta opció: sempre que en tenen l’oportunitat es posen del costat de l’independentisme.
La presidència del Parlament ha de ser per a un polític que no estigui investigat?
La presidència del Parlament és un càrrec importantíssim. Necessitem un president o una presidenta que respecti el reglament de la cambra, els lletrats del Parlament i tots els diputats i, per tant, tots els ciutadans. Això no ha passat amb Forcadell com a presidenta, que ha posat el Parlament al servei de l’independentisme, i en lloc de ser la institució de tots els catalans semblava la gestoria de Puigdemont i Junqueras.
Considera viable la investidura per via telemàtica de Carles Puigdemont?
Evidentment que no, i no perquè ho diguem només nosaltres, ho diu també el sentit comú i els lletrats del Parlament. No podem tenim un president holograma o per Skype. Puigdemont és fugitiu de la justícia, amb greus imputacions, i no té un projecte per a tots els catalans sinó que està obsessionat amb el procés. Li demanem que surti d’una vegada del “Matrix” on està instal·lat, torni a Catalunya i respongui davant la justícia.
Si els partits independentistes no es posen d’acord, Cs intentarà formar govern?
Estem a l’expectativa del que pugui passar, ja hem vist la darrera onada de dimissions dins de l’independentisme: Mundó, Mas, Simó, Lloveras, Coromines, Forcadell... És evident que hi ha una crisi, que és el reconeixement implícit que el procés ha fracassat.
Creu que existeixen dues Catalunyes?
Crec que no existeix la Catalunya que l’independentisme ens ha volgut fer creure, on tothom pensa igual i els polítics separatistes parlen en nom de 7,5 milions de catalans. Quan un s’aixeca al matí la seva preocupació no es mirar què diu al seu DNI, sinó que el que ens preocupa és tenir uns bons serveis públics, una bona educació, uns millors hospitals; i aquestes preocupacions són les que ens uneixen a tots. Hem de treballar en allò que ens uneix i no en el que ens separa.
Què espera de la pròxima legislatura?
Espero poder treballar pels problemes reals dels catalans. És urgent treballar en aquests temes, tenim llistes d’espera de Salut de més d’un any i 90.000 dependents esperant ser atesos. Cal parlar d’atur, de corrupció, d’educació, i cal que Catalunya estigui present en tots els òrgans de decisió de les comunitats autònomes, no pot ser que la cadira dels catalans estigui buida quan es discuteixen temes tan importants com per exemple el finançament.
Quines seran les prioritats al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre?
Tarragona és la província amb més atur de tot Catalunya. Cal un pla de xoc per capgirar aquesta situació, i això implica fer que les empreses vulguin tornar a Catalunya, i evidentment també a Tarragona; que en vinguin de noves i ser capaços de generar nous llocs de treball. Hem de potenciar la marca Tarragona, la nostra indústria i el port, i per fer-ho és fonamental l’impuls del corredor mediterrani. Ciutadans ha aconseguit col·locar al centre de l’agenda política aquesta infraestructura i hi continuarem insistint tant des del Parlament com des del Congrés dels diputats fins que sigui una realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona