Política

Pascal assenyala que usaran el nom més competitiu

El PDeCAT recorrerà a la marca de JxCat si el beneficia per esdevenir la primera força a les municipals del 2019

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va assenyalar ahir que la decisió de concórrer a les eleccions municipals del 2019 amb la marca de JxCat encara no està presa. A l’hora de determinar-ho, va dir, prioritzaran el nom que els faci “electoralment més competitius”. El seu objectiu és mantenir-se com a primera força a les urnes, tal com ho va aconseguir CiU el 2015 en vots i en regidors. “JxCat i el PDeCAT són la mateixa cosa, formen part del mateix horitzó i defensem el mateix projecte polític”, va defensar Pascal. Per la coordinadora general de la formació, estan més pendents del “projecte, les persones i els equips” que del nom.

El PDeCAT va reunir ahir el consell d’acció municipal a Vilafranca del Penedès amb l’objectiu de preparar els comicis i abordar l’estratègia a seguir. Està previst que, en el consell nacional d’avui, el PDeCAT validi el primer centenar de caps de llista que ja estan escollits en municipis on no hi haurà diversos candidats que es disputin el cap de cartell en unes primàries, com ho estableixen els estatuts de la formació. El d’aquest matí serà, a més, el consell nacional que acomiadarà Artur Mas de la presidència del partit, després del pas al costat que va fer dimarts per no obstaculitzar el creixement de les bases de la formació a partir de JxCat, i centrar-se en els processos judicials. Tot plegat, quan faltaven sis dies perquè es faci pública la sentència sobre el cas Palau. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, intervindrà per videoconferència.

El partit de Pascal i David Bonvehí també va donar valor a la feina del món local per aturar les conseqüències institucionals negatives que ha provocat l’aplicació de l’article 155 també sobre els municipis. “Volem continuar defensant les institucions del país posant l’accent en com fer política de proximitat”, va argumentar Pascal.

D’altra banda, sobre la investidura de Puigdemont des de Brussel·les, la coordinadora general del PDeCAT va insistir que aquest és l’únic pla i es va mostrar convençuda que trobaran la manera “ben feta” de poder executar la investidura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES