Política

Setge al procés sobiranista

Un 30% dels guàrdies civils destinats a Tarragona se’n volen anar de Catalunya

L’Associació Unificada de Guàrdies de Civils (AUGC) diu que volen per marxar “pels problemes que han tingut els fills dels agents a les escoles”

L’Associació Unificada de Guàrdies de Civils (AUGC) estima que prop d’un 30% dels guàrdies civils que presten servei a Tarragona “tenen intenció d’anar destinats fora de Catalunya”, segons un sondeig realitzat per la pròpia organització. Aquest dilluns, durant una reunió amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, els representants de l’entitat han exposat que, en gran mesura, aquesta intenció es deu “als problemes que han tingut els fills dels agents a les escoles”. L’organització ha rebutjat que es pengessin cartells en centres educatius en suport “als polítics que, després d’una resolució judicial, van ingressar a presó per no respectar els drets constitucionals”. L’AUGC ha demanat un “reconeixement de treball en zona conflictiva” per a aquests agents, de forma similar als que estan destinats al País Basc i Navarra.

D’altra banda, l’AUGC ha proposat a Sierra establir una “passarel·la” a la Guàrdia Civil per a aquells agents dels Mossos d’Esquadra “que el dia 1 d’octubre van fer complir la constitució i que, per aquest motiu, estan tenint problemes amb companys i comandaments a les comissaries”. L’AUGC aposta perquè aquests agents conservin la província de destinació, l’antiguitat, la graduació i l’especialitat, la qual cosa “estalviaria recursos de formació en realitzar-se tan sols un reciclatge d’adaptació a la Guàrdia Civil”.

El secretari general de l’AUGC a Tarragona, David Domínguez, i el vocal d’Unitat, Celso Zarracina, també ha exposat al subdelegat la situació que viuen els agents i les seves famílies, “de ruptura social a les poblacions degut al procés separatista i als escarnis realitzats pels sectors més radicals de l’independentisme”. Segons el col·lectiu, abans i després de l’1-O alguns ciutadans han encerclat aquarteraments i han “proferit insults i amenaces contra guàrdies civils i les seves famílies, fets que van provocar crisis d’ansietat en alguns menors que es trobaven dins dels habitatges”.

Durant la trobada, els subdelegat ha fet costat a la reivindicació de l’equiparació salarial de Guàrdia Civil i policia espanyola amb els cossos policials autonòmics. D’altra banda, el col·lectiu ha assenyalat que fan falta “un 45% més d’agents” a la demarcació de Tarragona per donar resposta a les necessitats del servei al territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul