Política

MIQUEL ÀNGEL MÉNDEZ

NOU ALCALDE DE PREMIÀ DE MAR; RELLEVA MIQUEL BUCH

“M’agradaria presentar-me a les properes eleccions municipals”

Nascut a Barcelona el 1960, des del 2007 ha estat primer tinent d’alcalde de Premià de Mar. Al desembre va substituir Miquel Buch al capdavant de l’alcaldia del municipi.

Ja fa un mes que va accedir a l’alcaldia. Ja s’ha acostumat al càrrec?
Sí, no és difícil. Primer, perquè ja fa deu anys que estic dins de l’organització municipal, i segon, perquè l’equip de gabinet d’alcaldia ha facilitat molt les coses. Per tant, ha estat fàcil.
A més, té el repte de substituir un dels alcaldes històrics de la comarca, com és Miquel Buch.
Sí, és un repte significatiu. En Miquel és tota una institució tant a escala comarcal com a escala nacional. El que passa és que jo no m’ho plantejo com una substitució, perquè no vull comparar-me amb en Miquel. És una continuïtat dins el govern del nostre poble.
Li ha donat algun consell?
Alguns, sí. En recordo un: em va dir que sempre que pugés l’escala de l’ajuntament havia de pensar que algun dia l’hauria de baixar. L’hi vaig agrair, tot i que això ja ho tenia clar! [riu] No es tracta d’aferrar-se al càrrec, les coses s’acaben i s’ha de tenir clar que un dia arriba el final.
Quan i per què es va decidir aquest relleu al capdavant de l’alcaldia?
N’havíem estat parlant des d’uns mesos enrere. Tal com va explicar públicament [Buch] quan va anunciar els motius de la seva renúncia, ell considerava que havia arribat un moment en què, després de deu anys de ser alcalde, ja tocava el canvi. Com que jo no estava disponible professionalment, no es va poder fer en el seu moment. Després també van venir motius derivats del procés del país, en què Buch va considerar, amb molt encert, que ell hi havia de ser perquè no podia abandonar enmig del partit.
Quines són les seves prioritats com a alcalde en l’any i mig que queda de l’actual mandat?
Vull aconseguir que al final d’aquest mandat la gent pugui dir amb orgull: “Soc de Premià de Mar.” Per això estem treballant els sis eixos: proximitat, neteja, educació, comerç, obres públiques i activitats.
Aquest any està prevista l’arrencada de grans projectes, com el nou espai portuari. Com avancen els treballs?
La veritat és que estan bastant avançats. L’empresa concessionària compta obrir cap a la primavera i, pel que ens diuen, tot està anant en la bona línia. Tindrem un nou espai ludicocomercial però, sobretot, una gran zona verda i un nou equipament important per al municipi.
A més, també s’ha reestructurat el cartipàs. Per què aquests canvis?
Primer, per obligació, ja que jo mateix era el responsable de l’àrea d’administració i organització interna i d’allà penjaven moltes àrees. Ara, menys Hisenda, la resta d’aquestes funcions les havia de fer una altra persona. A més, en incorporar-se el nou regidor, Rafa Navarro, necessitàvem també ordenar tot això. Al Rafa se li ha encomanat la gestió de l’àrea d’Ensenyament i s’ha alliberat la seva titular fins ara, Esmeralda Calleja, d’aquesta responsabilitat simplement per una qüestió de funcionament. Navarro, a més, també tindrà les carteres de Comunicació, que és el seu fort perquè és periodista i expert en aquesta àrea, i Participació Ciutadana.
Governen en minoria amb el PSC. Com està la salut d’aquest pacte tenint en compte les demandes de trencament d’algunes veus arran de la situació política de Catalunya?
Hem tingut pressions, i suposo que ells [el PSC] també. Considerem que el pacte està sa i es troba en un bon moment. Ideològicament sempre s’ha respectat l’opinió de cadascú, cosa que no afecta la tasca de govern. A més, i pel que fa a la situació del país, el PSC de Premià de Mar ha estat en contra de les actuacions del dia 1-0, també s’ha posicionat en contra del 155, el mes passat vam presentar una moció conjunta per demanar l’alliberament dels presos polítics... Tot i que ells puguin tenir la seva visió del procés, totes aquestes actuacions han estat amb una actitud molt correcta. El pacte continua vigent i, a hores d’ara, estem bé.
Treballen per incorporar alguna altra formació al govern?
Sempre estem oberts perquè tothom que vulgui governar ens hi pugui ajudar. Des de l’inici de mandat hem demanat col·laboració, i l’únic grup que es va voler posar a governar amb nosaltres va ser el PSC. Ara, recentment, es va fer algun contacte per formar un executiu sobiranista, però no s’ha tirat endavant. També haig d’agrair l’actitud col·laboradora que sempre ha tingut ERC.
Es presentarà als comicis del 2019 per revalidar l’alcaldia?
Ui! El 2019 queda molt lluny, encara! [riu]. No ho sé, la veritat. A mi m’agradaria presentar-me a les properes eleccions municipals, però no depèn de mi. Crec que qualsevol formació política no pot tenir persones que liderin projectes a curt termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia