Política

Municipal

Torrent reafirma al seu poble el compromís amb el país

El president del Parlament va assistir ahir al ple de Sarrià de Ter en què es va oficialitzar la seva renúncia com a alcalde

Multitud de veïns el van rebre i acomiadar amb aplaudiments i felicitacions

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, va reafirmar ahir davant dels veïns del seu poble, Sarrià de Ter, al Gironès, d’on era l’alcalde, els seu compromís amb Catalunya i amb la tasca que li ha estat encomanada. Va ser durant el ple extraordinari que es va celebrar al municipi per donar compte de la seva renúncia com alcalde i, tot seguit, presenciar la presa de possessió del nou batlle. Amb un to molt personal, el president va fer un discurs en el qual es va comprometre a “servir el país” tan bé com sàpiga, i va prometre que dedicaria tots els esforços a aquest objectiu: “M’he de concentrar en aquesta nova tasca.” Una etapa que admet que no li serà senzilla i que està plena d’incerteses: “No sé què em reservarà la vida política.”

Torrent, davant dels diputats al Congrés Joan Olòriz i Teresa Jordà, de la diputada del Parlament Anna Caula i d’alcaldes i regidors de municipis de l’entorn de Sarrià de Ter, va admetre que “per tarannà”, necessita “apamar el terreny” abans de fer-s’hi fort.

Bona part del discurs va ser per recordar la seva vida política municipal. Una vida que va començar fa divuit anys, quan tot just tenia dinou anys, com a regidor del municipi. Va assegurar que vol portar al Parlament “el mateix clima de respecte i diàleg que tenim a Sarrià”.

Els fets de l’1-O

Emocionat, va dir que durant els deu anys que ha estat alcalde –va ser investit el 16 de juny del 2007– ha acumulat “milers” de moments que mantindrà a la memòria. Entre tots, però, va destacar l’1 d’octubre: “Va ser una jornada dura, sobretot quan ens van arribar les imatges del poble veí de Sant Julià de Ramis” (on va tenir lloc una de les càrregues policials més violentes). Va ser, va admetre “un dia d’emocions contradictòries”, i entre totes en va destacar una: “Em vaig sentir infinitament orgullós de la gent de Sarrià”. Va tenir també un record per a l’alcalde que hi havia quan va entrar de regidor, Josep Turbau, del qual diu que va aprendre molt tot i ser adversaris polítics: “Ell potser no ho sap, però el considero un mestre.” Va assegurar que al llarg de la seva vida política ha intentat ser sempre fidel a una premissa “Escoltar.”

Una sala de plens petita

Va valorar per sobre de tota la seva acció com a alcalde les polítiques socials com la que el fa sentir més satisfet: “Perquè a la gent a qui ajudes li poses cara. No són un cromo.” I va acomiadar-se amb un desig: “Només aspiro que se’m recordi com un bon alcalde.” La sala de plens va quedar petita per encabir tota la gent que volia seguir l’acte. De fet, només hi van poder entrar les autoritats convidades, la premsa i molt pocs veïns. Una multitud de sarrianencs, però, van seguir-lo des de l’exterior del consistori, on es va instal·lar una pantalla que retransmetia l’acte.

Torrent va arribar a Sarrià una hora abans del ple. En aquell moment ja hi havia una vintena de veïns que l’esperaven. Els va saludar i seguidament va entrar al consistori, on es va reunir amb l’alcalde entrant, regidors i treballadors municipals. Abans d’iniciar-se el ple, però, va tornar al carrer a saludar a la gent. Al final de la sessió, quan va sortir, va ser rebut amb forts aplaudiments, felicitacions i crits de “President, president”.

El nou alcalde, Narcís Fajula, va tenir també bones paraules per a Torrent i va dir que es quedava d’ell, sobretot, “amb la seva capacitat d’empatia amb la gent”. Fajula va assegurar que el canvi a l’alcaldia “no afectarà en cap cas” la feina de l’equip de govern per al poble. Els dos regidors de l’oposició –el partit de Torrent, ERC, té nou regidors; Candidatura Popular, un i el PDeCAT, un altre– també van dedicar unes paraules al president. Roger Casero, de CP, li va reconèixer “una llarga i fecunda etapa com a alcalde”, i va admetre que havia “deixat petja”. Jordi Costa,del PDeCAT, li va reconèixer “el valor que cal” per al càrrec que ha assumit, i li va desitjar “molts encerts”.

LES FRASES

No sé què em reservarà la vida política. M’he de concentrar en la nova tasca per servir el país tan bé com sàpiga
Per tarannà, necessito conèixer el terreny abans de fer-m’hi fort
Roger Torrent
president del parlament de catalunya i exalcalde de sarrià


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona