Política

El PSC demana per carta a Torrent que garanteixi que Puigdemont estigui present al ple d’investidura

Granados creu que el candidat de JxCat està “desesperat” i que és “presoner” de les seves decisions “equivocades”

La diputada del PSC Eva Granados ha demanat per carta al president del Parlament, Roger Torrent, que garanteixi que el candidat a presidir el Govern, Carles Puigdemont, estigui present a la sessió plenària d’investidura. En una roda de premsa als faristols de la cambra, la dirigent socialista ha explicat que el secretari general del seu partit, Miquel Iceta, ha enviat una carta a Torrent per exigir-li que faci “el possible” per garantir el respecte de tots els drets dels diputats i s’asseguri que la persona proposada per a la investidura, el candidat de JxCat, assisteixi al saló de sessions.

A més, Granados ha opinat que Puigdemont està “desesperat” i que és “presoner” de les seves decisions “equivocades”, després d’escoltar la roda de premsa que el president destituït ha ofert aquest dimarts al migdia a Copenhaguen.

Granados ha reiterat que la no presència del candidat a la presidència de la Generalitat al ple d’investidura “conculca, violenta i no respecta” els drets de participació política dels diputats i dels ciutadans que representen. Després que Puigdemont hagi retirat la petició de la delegació de vot, la dirigent socialista ha insistit que vol que el candidat sigui present a la sessió d’investidura. Encara sobre aquesta assumpte, Granados ha proclamat que “l’independentisme unilateral torna a estar disposat a tot”.

D’altra banda, la diputada del PSC ha qualificat “d’inadequada i innecessària” la reunió que Torrent tindrà aquest dimecres amb Puigdemont i la resta consellers destituïts i electes a Brussel·les. Segons Granados, sobta que el president del Parlament no vagi abans a visitar els diputats empresonats a Madrid. Precisament sobre Oriol Junqueras, Quim Forn i Jordi Sànchez, la diputada socialista ha refermat que haurien de poder exercir el seu dret a vot durant la sessió d’investidura, tal i com ja van fer per la sessió constitutiva, en delegar la votació a Marta Rovira (ERC) i Jordi Turull (JxCat).

Finalment, Granados ha explicat que el grup parlamentari del PSC ja s’ha constituït aquest matí amb tots els seus diputats, de manera que el PP de Catalunya no obtindrà la cessió de cap escó per a formar grup parlamentari propi, almenys de part dels socialistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona